sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Olen löytänyt itseni uudelleenYllä oleva kuva on tänään vietetyn siskontyttöni syntymäpäiväkakku. Kakku ei liity tähän postaukseen millään tapaa, mutta se oli niin ihana kakku, että halusin muiston siitä myös tänne blogin puolelle.

Mun piti tulla kirjoittamaan teille melko pinnallinen kuulumispostaus, mutta mä luulen, että tästä tulee vähän syvällisempi juttu nyt tällä kertaa. Nimittäin tuossa pari tuntia sitten, kun join sohvalla Finrexiniä ja katselin vuoroin ikkunasta ulos ja vuoroin hiljaista kotia, mut valtasin ihan älyttömän hyvä tunne. Vähän jopa häkellyin siitä tunteesta ja jouduin miettimään, että mikä tää on. Pian mä löysin sille ololle kuvaavan sanan: onnellisuus.

Tottakai mä olen ollut onnellinen monesta asiasta tänä vuonna. Oon ollut onnellinen juhliessani valmistumista viime keväänä, olen ollut onnellinen hääpäivänä ja olen ollut onnellinen vaikkapa tästä meidän ihanasta kodista. Mutta tää onnellisuuden tunne oli erilainen. Ehkäpä juuri sen takia, ettei se ollut sidoksissa mihinkään tiettyyn saavutukseen tai tilanteeseen. Mä olen onnellinen juuri nyt, tässä, omana itsenäni, omassa arjessani. Onnellinen kokonaisvaltaisesti ja onnellinen kaikesta, mitä mun elämässä nyt on. Mä en ole ollut kovin onnellinen vaikkapa muutama vuosi sitten ja siitä ajanjaksosta kertoo varmasti parhaiten paperi, jossa diagnoosin kohdalla luki vaikea-asteinen masennus. Pikkuhiljaa aloin löytämään niitä onnen tunteita taas ja viime keväänä, ensimmäisen kerran pitkään aikaan mulla oli sellainen olo, että mä olen oma itseni. On ollut isoja vastoinkäymisiä, jotka on vieneet mun onneani pois ja tiedän, että mahdollisesti tulevaisuudessa joudun painimaan vielä samojen asioiden kanssa. Mutta ne ei poista mun onnellista tunnetta juuri nyt.

Olen muuttunut paljon viimeisen parin vuoden aikana, niin sisäisesti, kuin ulkoisesti ja mä olen tykännyt tästä muutoksesta. Mä olen saanut rohkeutta, josta kertoo se, että mä uskalsin vaikkapa vaihtaa alaa. Se on ollut yksi mun parhaista päätöksistä ikinä ja myös se on vaikuttanut siihen, että mä olen onnellinen nyt. Oon vihdoin siellä, missä mun pitääkin olla. Oikeitten ihmisten, oikean perheen, oikeitten ystävien,oikean miehen, harrastusten, asunnon ja oikeanlaisen minän kanssa.

Miettikää, mikä tekee teidät onnelliseksi ja tavoitelkaa sitä <3
Lähetä kommentti