tiistai 24. lokakuuta 2017

Opettele tästä kauneussynnistä pois!

Monessa kauneusblogissa listataan meikkisyntejä ja kauneussyntejä, eli asioita, joita "ei saisi" tehdä yleisen käsityksen mukaan. Oma meikkisyntini oli pitkään esimerkiksi ripsien taivuttaminen ripsivärin laiton jälkeen. Yksi kauneussynti mulla on pitkään pistänyt silmään monien blogeissa ja kirjoituksissa, nimittäin siveltimien pesemättömyys. Ihan oikeasti. Hyi, yäk. Täytyy tunnustaa, että ennen, kun meikkaamiseni rajoittui pelkästään bilemeikkiin silloin tällöin, en juurikaan pessyt siveltimiä tai meikkivälineitä kovin aktiivisesti. Onhan sekin tiedossa, että jos et juurikaan meikkaa, ei siveltimiä tarvitse pestä niin usein. Mutta ajatus siitä, että kauneusbloggaajat eivät muista, koska viimeksi ovat pesseet siveltimensä, puistattaa minua ihan jo ihon hyvinvoinnin kannalta. Tässäpä listaa, miksi tästä kauneussynnistä kannattaa opetella pois..

1. Ihon hyvinvointi

Ihoa ja sen hyvinvointia pidetään usein yllä säännöllisellä puhdistamisella, erilaisilla rasvoilla ja voiteilla. Kylpyhuone täyttyy purnukoista ja puhdistavista, hoitavista ja kuorivista tuotteista. Sama puhdistusrutiini pitäisi tuoda myös meikkisiveltimiin, suteihin ja sieniin. Jokaisen käyttökerran jälkeen sutiin jää meikkiä, likaa, ihosi bakteereita, kuolleita ihosoluja sekä ihon erittämää öljyä. Itse ainakin ajattelen, että on aika turhaa puhdistaa aamulla kasvot, jos menen likaisella meikkisiveltimellä ja sienellä pyörittelemään ihon pinnalle vanhaa meikkiä ja vaikkapa juuri bakteereita ja kuolleita ihosoluja. 

Itseasiassa meikkivoidesiveltimet ja sienet pitäisi pestä vähintään kerran pariin viikkoon ja "kosteita" meikkejä, kuten huulimeikissä käytettävä sivellin, pitäisi puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Itse pesen nämä siveltimet joka viikko ja huulisiveltimen jokaisen käytön jälkeen. Tällöin iho pysyy paremmassa kunnossa ja pesusta sekä ihon muustakin hoidosta saa varmasti kaiken hyödyn irti. 

2. Meikin tekeminen helpottuu

Jotta siveltimet liikkuisivat iholla ja pääsisivät tekemään työnsä oikein, pitää siveltimen karvojen olla puhtaat. Lisäksi esimerkiksi luomiväreissä sävyt suttaantuvat helposti, jos siveltimessä on vielä vanhaa väriä jäljellä. Puhtaalla siveltimellä tehty meikki näyttää heti freshimmältä ja saat aikaan halutun lopputuloksen. Lisäksi vaikkapa meikkipohja pysyy varmasti parempana pitkän päivän, kun meikkisiveltimessä olevat ihon kuolleet ihosolut ja öljyt eivät vain pyörittele meikkiä kasvojen pinnalle, vaan meikki tehdään puhtaalla siveltimellä puhtaalle iholle. 

3.Välineet pysyvät hyvänä

Meikkivälineisiin kerääntyvä lika, öljyt ja kaikki bakteerit eivät tee tietenkään hyvää välineille, vaan haurastuttavat siveltimien karvoja sekä vaikkapa meikkisienen pintaa. Useinmeikkisienenkin pinta lähtee murustumaan, jos meikkivoidekerroksia imeytyy siihen liikaa. Jos panostat hyviin siveltimiin ja välineisiin, kannattaa myös niiden huoltoon panostaa! Ei tarvitse olla kovinkaan pian olla ostamassa uusia. 

Tässäpä jo kolme erinomaisen hyvää syytä pestä meikkisiveltimiä! Ei toki kannata ottaa paineita, peruskäytöllä kerran pariinkin viikkoon peseminen varmasti riittää. Pesuun itsessään ei hirveän kauan aikaa mene ja tosiaan välineet kestävät pitempään ja ihokin kiittää! Toivottavasti tämä postaus innostaa teitä viemään siveltimet pesulle!

2 kommenttia :

 1. Pitäisi muistaa useammin pestä kyllä ne ripsentaivuttimet ja siveltimet ja beautypallerot joilla levitän meikkivoidetta. :C Mutta mielestäni kyllä hyvä juttu ja todeksi todettuja asioita, joita ei ehkä ole vain ottanut nuoruuden huumana omiin korviinsa. Itse olen alkanut noudattamaan meikeissä lukevia 6M 9M 12M käyttöaika-tietoja. Jos olen avannut ripsarin ja siinä lukee se 6 Kk niin tuskinpa käytän sitä 3 kk pidempään, mutta etenkin huulipunat ja muut heitän pois kun sen aika on pakkauksen mukaan, sillä tuote ei vaan enää toimi niinkuin pitää ja koostumus on varmasti kärsinyt jo jos se on avattu 2 v sitten.. Aiemmin saatoin käyttää samaa luomiväripalettia useita vuosia, nykyään heitän mieluusti jo vuoden ikäiset pois ja hankin uutta - myös hygieniasyistä! :)

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo käyttöaikatiedot on myös tosi tärkeä asia! Harvoin niitä tulee kyllä itse noudatettua, esimerkiksi huulipunissa tai luomiväreissä.Mielellään sitä pitää vaan sitä ihanaa vanhaa palettia tai punaa ihan loppuun asti! Tää on kyllä sellanen meikkisynti, josta mun pitäis opetella pois. Ripsivärit menee vanhaksi kyllä nopeasti, onneksi kerkeää usein ostaa uuden jo tilalle.. Hygienian kannaltahan tää olis älyttömän tärkeää!:)

   Poista