maanantai 11. syyskuuta 2017

Hampaiden soodapuhdistus Cocodensissä

Osa varmasti muistaa, kun kävin muutama vuosi sitten ottamassa hammaskorun. Paikkahan valikoitui suuren hammaslääkäripelkoni myötä Cocodensiin, sillä se ei vastannut mun mielikuvia perinteisestä hammaslääkäristä. Tuolloin Cocodens sai hieman alennettua mun pelkoani hammaslääkäreitä kohtaan. Kun häät lähestyivät, aloin tottakai miettimään pieniä ehostuksia tärkeää päivää varten. Olin jo pitkään miettinyt soodapuhdistusta, sillä varsinkin melko runsas kahvittelu on jättänyt hampaiden pintaan jälkensä. Taas vanha tuttu pelko hammasasioita kohtaan nosti päätään, mutta päätin kuitenkin tarttua tuumasta toimeen. Niinpä eräänä kauniina päivänä marssittiin Antin kanssa Cocodensiin (vaikka tiesin, että hammaskiveäkin poistettaisiin! Hammaskiven poistamisesta traumat since 2005). 

Cocodens on muuttanut uusiin, isompiin tiloihin Ilmarisenkadulle kesän aikana, joten odotin mielenkiinnolla uusia tiloja. Edelliset tilat olivat erittäin kodikkaat ja kutsuvat, eikä kliinisestä hammaslääkärivibasta ollut tietoakaan.Samaa linjaa jatkoi myös uuden tilan sisustus. Sohva, rauhallinen ja kodikas tunnelma laski omaa jännityspulssia jo heti alussa. Tilat olivat myös huomattavasti isommat, kuin edelliset! Ihastuin itseasiassa odotushuoneen tapettiin sen verran, että oli pakko kysyä sen tiedot. Nyt tuo samainen tapetti on meillä uuden kodin olohuoneessa!

Mulle jo tutuksi tulleet, Cocodensin omistajat Anne ja Helena toivat heti myös tervetulleen olon ja vakuuttivat ettei kannata jännittää. Aluksi poistettiin hammaskiveä ja sen jälkeen aloitettiin soodapuhdistus. Soodapuhdistus on mekaaninen puhdistusmenetelmä, joka poistaa pintavärjäymiä, eikä siis vaikuta itse hammasluun väriin. Soodapuhdistuksessa on myös se hyvä puoli, että poistaa tehokkaasti bakteeripeitteitä. Itse olen ainakin tosi altis ientulehduksille, joten tässäpä yksi toimenpide vaivasta kärsiville. Puhdistusta suositellaan kuulema myös oikomishoidon aikana, jos on kiinteät oikomiskojeet. Ne voi olla vaikeita puhdistaa kotivälineillä, joten soodapuhdistus käy myös siihen hommaan. 

Soodapuhdistus ei vahingoita hampaita (yksi syy miksi halusin sen), koska soodapuhdistuksen hienojakoinen jauhe on hellävarainen hampaan kiilteelle. Soodapuhdistus käy myös kaikille iästä riippuumatta. Ainoastaan jos kiille kärsii voimakkaasta eroosiosta, kannattaa tätä puhdistusta harkita. 
Itse puhdistus ei sattunut lainkaan ja oli toimenpiteenä asiakasystävällinen. Yritin ottaa teille ennen ja jälkeen kuvat, jotka näette alla. Ylempi kuva on ennen, alempi jälkeen. Kuvat on otettu samassa paikassa, kameran automaattivalotuksella, noin parin tunnin erolla, samalla huulikiilteellä, jotta huulipunan väri ei vääristä hampaan väriä. 


Itse huomaan suurimman eron isojen etuhampaiden värjäytymiskohdissa. Hampaiden väri on alemmassa tasaisempi! Lisää soodapuhdistuksesta ja Cocodensin hinnoista ja palveluista saat muuten täältä! Itse ajattelin syksyn aikana varata aikaa Cocodensiin vielä hieman laajempaan hammaskiven poistoon, joten kyllä nähtävästi se hammaslääkäripelko sieltä hieman laskee. :) 

Onko täällä muita hammaslääkäripelkoisia? Tai sellaisia,
jotka ovat päässeet pelosta kokonaan yli?


Lähetä kommentti