torstai 13. heinäkuuta 2017

Kihveli Soikoon!


Muistan lapsuuden kesistä yhden tietyn viikonlopun, jota odotettiin koko perheen voimin. Mun kotipaikkakunnalla, Hankasalmella, järjestettiin ja järjestetään yhä skiffle-musiikin festivaali, Kihveli Soikoon! (Pieni pikainen oppitunti skifflestä tähän väliin: skiffle on siis folk-musiikin alalaji, jossa on aika selkeästi kuultavissa jazzin, bluesin ja esimerkiksi kantrin vaikutteita. Ja Kihveli Soikoon on ainut vuosittainen, monipäiväinen skifflemusiikkitapahtuma.) Muistan lapsuudesta lastenkonsertin, torin, lapsille järjestetyn aktiviteetin ja sen, että asemankylä täyttyi ihmisistä ja musiikista. Vähän vanhempana lastenkonsertit vaihtui hieman myöhempiin konsertteihin, mutta fiilis omalla kotikylällä järjestettävästä festivaalista pysyi samana. Tulipa muutamana kesänä oltua Kihvelissä töissäkin ja kuoron kanssa päästiin esiintymäänkin.

Yksi asia, joka vetoaa Kihvelissä, on se, että se on todellakin koko perheen tapahtuma. Lapsille on oma lastenkonsertti ja esimerkiksi lasten skiffle-leiri. Iltakonsertteihin on mietitty artistikattaus monipuoliseksi ja viihdyttäväksi. Ihan perus konsertteja ja keikkoja eivät Kihvelin keikat ole, vaan lavalla nähdään  usein melkomoinen show. Oman mausteensa tähän kaikkeen tuo musiikissa käytettävät skifflesoittimet, kuten pyykkilauta, kuivausteline, narubasso ja lusikat. Ja onhan Kihveli perinne. Kesän yksi viikonloppu, jolloin näkee niitä tuttuja ja vanhoja luokkalaisia, joita ei muuten näkisi.

On hirmuisen vaikea selittää Kihvelin tunnelmaa ja sitä tunnesidettä, joka kyseiseen tapahtumaan on päässyt kehittymään elämäni aikana. Voin kuitenkin joskin kokeneena festarijoitsijana sanoa, että en ole missään saanut kokea tuollaista tunnelmaa ja fiilistä. Tänä vuonna pääsen Kihvelin tunnelmointiin lauantaina! Lauantaina ohjelmistossa on mainioita artisteja, joista itse odotan erityisesti Saw the Bandia, Paavo Pesosta sekä tietenkin Werner Brosia!

Joten nyt, jos yhtään kiinnostuit ainutlaatuisesta festarista, tuu mukaan bailaamaan! Lisätietoa esiintyjistä, aikatauluista ja lipuista saat Kihvelin omilta nettisivuilta.

Lauantaina pakkaan kameran ja festarifiiliksen messiin
ja lähden kesän parhaimmille festareille! 


-A-

Lähetä kommentti