maanantai 19. kesäkuuta 2017

DIY // Unique denim jacket

Tykkään tuunata vaatteita ja tehdä niistä hitusen enemmän omannäköisiä. Oon metsästäny alkukesän täydellistä farkkutakkia ja viime viikolla löysinkin Centrum-kirpputorilta sellaisen. Ihanan, vaaleansinisen ja juuri täydellisesti kuluneen. Takki oli itsessään kiva, mutta halusin lisätä siihen jotain. Oon ihaillut farkkutakkeja, joissa on jokin kaunis kuvio, joten päätin tuunailla itselleni samanlaisen takin. Tässäpä ohjeet superhelppoon ja halpaan farkkutakin tuunaukseen!

 Takki kirpputorilta 6 €, ruusukuviot 3,90€ (?) Tokmannilta

Omalle kohdalleni ei ole ompelutaitoa hirveästi suotu, joten päädyin koristelemaan takin silitettävillä kuvilla. Muistan näitä olleen paljon 90-luvulla! Kangaskaupasta ei näitä kumminkaan löytynyt, mutta sain vinkin, että Tokmannilta löytyy. Ja löysinkin kaksi noita ihania ruusukuvioita!


Takkia ei ilmeisesti oltu pesty ennen kirpparille vientiä, sillä oikeassa hihassa oli likaa. Käytin vanhaa niksiä lian poistoon, joka toimii pinttyneeseen likaan ja rasvatahroihin. Laitoin tiskiainetta likaan ja hankasin hihaa, jotta pesuaine imeytyy kunnolla. Laitoin pesuainetta myös takin kauluksiin, sillä sovituksista johtuen siihen oli tarttunut joltain meikkivoidetta. Pesin takin ja annoin kuivua.


Kuivumisen jälkeen aloin mallailemaan ruusukuvioiden paikkaa. Kannattaa olla tarkkana, että kuvat menevät symmetrisesti. Yksi niksi tarkastaa kuvien paikka on ottaa kuva suoraan edestä tai ylhäältä päin. Itse päädyin laittamaan ruusut takin alaselkään.

Laita kuvat paikoilleen ja levitä kangas kuvien päälle. Käytin tähän tyynyliinaa. Paina silitysraudalla kuvien kohdalta 30 sekuntia. Tein itse pientä liikettä silitysraudalla, että varsinkin kuvien reunat tarttuisivat takkiin kiinni. Tämä jälkeen painoin kuvien kohdalta vielä takin kääntöpuolelta (tässä en käyttänyt enää tyynyliinaa).
Ja tadaa! Omannäköinen, hieman tuunattu takki on valmis! 

6 kommenttia :

 1. Vaikka pieni muutos onkin niin silti näyttää hyvältä. Niin hyvältä ettei edes tajuaisi sun itse tuunanneen takkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, ei näytä itse räpelletyltä! :D Mikä on ihan hyvä, koska en tosiaan osaa ommella.

   Poista
 2. AIVAN IHANA ♥ Rakastan kukkakuviointia vaatteissa, joka onkin iso trendi tällä hetkellä :)

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon iteki tykästyny nyt kukkakuosiin, ehkä sen takia, että niitä näkyy nyt niin paljon.:)

   Poista
 3. Oi miten siisti lopputulos!<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista