tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pahimpia on aamut

En oo ikinä mieltänyt itseäni mitenkään aamuihmiseksi ja nyt töihin herääminen suht aikaisin on ollu melkoisen opettelun takana. Toisaalta, nyt neljännellä viikolla tuntuu oudolta sanoa, että saa nukkua pitkään, jos kello on herättämässä vasta 07.10. Halusin helpottaa aamuja, joten tein itselleni tietyt iltarutiinit, jotka auttaisivat aamulla. Nyt halusin jakaa teille nämä mun vinkit, vaikka osa on varmasti jo tuttujakin. Toivottavasti tässä tulee kuitenkin muutama uusikin vinkki!

No ne vaatteet. Katso edellisenä iltana kaikki vaatteet valmiiksi ulkovaatteita myöten. Aamuisin voi mennä yllättävän paljon aikaa löytää ehjät sukkahousut, lapaset tai oikeat rintsikat. Kannattaa siis todellakin katsoa ihan koko asu läpi!

Jos juot kahvia, lataa kahvinkeitin valmiiksi illalla. Aamulla on parasta vain napsautta keitin päälle ja mennä pukemaan sillä aikaa, kun kahvi tippuu.

Eväät/ aamupala. Kuinka monta kertaa oonkaan meinannut myöhästyä bussista vain sen takia, etten ole löytänyt eväille rasiaa. (Ainakaan puhdasta). Aamupalakin tulee syötyä, kun se on tehty valmiiksi kaappiin. Enkä itse tiedä juurikaan mitään typerämpää, kun alkaa aamulla väsäilemään eväsleipiä. Tai se, kun tajuat, ettei kaapissa ole mitään välipalaksi tai ruuaksi sopivaa. Kannattaa siis miettiä kaikki työajan ruokailutkin etukäteen, jotta tietää mitä aamulla nappaa mukaan.

Meikit. Aika monta minuuttia aamusta menee siihen, että etsii tiettyä sivellintä tai meikkiä. Mullakin on makuuhuoneessa ihana meikkauspöytä, mutta koska en halua herättää Anttia, meikkaan vessassa. En jaksa/kerkeä ravata miljoonaa kertaa makkarin puolella hakemassa jotain meikkiä, joten olen koonnut vessaan arkimeikkipussin. Arkimeikkipussissa on vain ja ainoastaan arkimeikkiin tarvittavat perusvälineet kätevästi saatavilla, joten etsimiseen ei mene kauaa aikaa.


Pakkaa reppu valmiiksi. Kaikki mahdollinen: kalenteri, avaimet, kuulokkeet, sisäkengät, linjakortti. Laita reppuun kaikki mahdollinen mitä tarvitset seuraavana päivänä ja jonka voit laittaa jo illalla reppuun. Näin säästyy minuutteja vaikkapa linjakortin metsästykseltä ja saat rauhallisemman aamun.

Tämä ei ole iltarutiini, mutta aamun rutiini enemmänkin. Kuuntele musiikkia. Tämä ei säästä aikaa ja ehkäise kiirettä, mutta takaa rauhallisen aamun. Tosin, itselleni sopii parhaiten musiikki, jonka sanoja en tiedä. En myöskään kuuntele musiikkia hirveän kovalla. ´Pieni musiikki taustalla herättelee kivasti, mutta kroppa ja korvat ei ylikuormitu kovasta musiikista heti aamulla.

Tässä mun vinkit! Oliko joukossa yhtään uutta vinkkiä?
 

1 kommentti :

  1. Hyviä vinkkejä. Toisin sanoen, laita kaikki mahdollinen valmiiksi. :) Vaatii vaan illalla pienen ponnistelun, kun on päivän toimista jo laiskistunut. :D

    T. Sofia http://ruedesofia.wordpress.com

    VastaaPoista