maanantai 20. maaliskuuta 2017

Moona oirepäiväkirja

Oon puhunut teille mun endometrioosista täällä, täällä, täällä, täällä sekä täällä, joten asiaa on käsitelty jo melko paljon. Noissa postauksissa näkökulma on ollut mun endohistoria, sen aiheuttamat pelot ja myös miehen näkökulma asiaan. Tällä viikolla vietetään taas endometrioosiviikkoa ja viikon teemana on "Menkat ei saa estää elämästä". Viikon aikana on tarkoitus taas jälleen jakaa tietoa endometrioosista ja nyt onkin tulossa postaus siitä, miten sä voit tarkkailla omaa oloa, kiertoa ja kipuja kätevästi. Sillä juuri tänään on julkaistu aivan mainio puhelinsovellus: Moona oirepäiväkirja!  Sillä kai säkin tiedät, että esimerkiksi kovat kivut ei ole normaali asia kuukautisissa? Tai sen, että jos joudut vaihtamaan suojaa tunnin-kahden välein, on syytä myös reagoida?

Moona Oirepäiväkirja toimii helppokäyttöisenä työkaluna endometrioosia sairastaville, johon heidän olisi mahdollista kirjata sairautensa oireet ja saada niistä tilastotietoa. Moona Oirepäiväkirja auttaa sanoittamaan kuukautiskiertoon liittyviä oireita ja helpottaa oman oirekirjoon tutustumista ja oireiden muutoksen havainnointia. Moona Oirepäiväkirjan tuottama tilastotieto voi auttaa sairastavan lääkäriä saamaan kokonaisvaltaisemman kuvan endometrioosin vaikutuksista potilaan vointiin.

Yksinkertaistettuna Moona oirepäiväkirja on siis puhelinsovellus, jonka avulla voit pitää kirjaa menkoista ja myös niiden aiheuttamista oireista. Tosin oireita voi merkata muihinkin päiviin, kuin vain menkkapäiviin, sillä endometrioosikoillahan endo voi oireilla ihan milloin vain. Sovellus laskee valmiiksi seuraavat menkat, oireet on helppo näpyttää sopiviin päiviin palluroiden avulla. Myös mielialaa kysellään, sekä mahdollisia kipulääkkeitä.

Endometrioosi oireilee monin eri tavoin, joten myös oireita on kattavasti ja monipuolisesti lueteltuna sovelluksessa. Kätevää napauttaa vaan palluroista kivun voimakkuus, eikä tarvitse kirjoittaa mitään. Itse oon ainakin tosi huono pitämään minkäänlaista kirjaa kivuista tai kierrosta, joten tää tulee ainakin itselle tosi tarpeeseen. Vaikka tämä onkin kehitetty oireiden tunnistamista varten, uskon, että sovellus tulee kaikille tarpeeseen! Aika kauas on menty niistä ajoista, kun terkkarilta sai pahviläpykän johon piti piirrellä rastia ruutuun menkkapäivien merkiksi..


Lisätietoa Moonasta, endometrioosista sekä oireista löydät täältä! 
 

Lähetä kommentti