lauantai 18. helmikuuta 2017

DIY kalenterin kannet

En pysty elämään ilman kalenteria, sillä mun pää ei yksinkertaisesti pysty pitämään kaikkia menoja ja aikatauluja mielessä. Ostin kuukausi sitten vähän ekologisemman kalenterin ja vähän jo silloin mietin, että noinkohan tämä kauan kestää. Ei kestänyt, sillä kannet lähtivät irti jo muutamassa viikossa. En tosin ihmettele, sillä mun laukku on aina tupaten täynnä ja sisuksissa pyöriminen vaatii kovaa kestävyyttä. Päätin korjata kannet kankaalla. En tosiaan ole mikään DIY-ihminen enkä ole kovin taitava näppäryyttä vaativissa jutuissa, mutta päätin silti jakaa tämä ohjeen ja DIY:n teidän kanssa. Tarvikkeina tarvitaan kangasta, liimaa ja sakset. Ensin liimasin kannet kiinni sisällykseen, kuten yllä oleva kuva näyttää.


Ota kangas ja asettele kalenteri kankaalle niin, että reunoihin jää sentin parin saumavara. Ei haittaa, jos kangasta jää vähän reilumminkin. Leikkaa sopiva kangaspala.


Laita liimaa reippaasti kalenterin selkään ja kanteen ja vedä kangas päälle tiukasti. Toista sama kalenterin nurjalle puolelle.

 Leikkaa kalenterin saumavarojen kulmiin pienet viillot.Levitä liimaa kannen sisäpuolelle reunoihin ja taita saumavara liiman päälle. Toista sama kaikkiin reunoihin.

Kulmiin jää pienet "korvat", kuten yllä olevassa kuvassa näkyy. Leikkaa korvat pois. Voit myös sormella levittää liimaa hieman saumakohtiin, jotta ne eivät ala repsottaa.

Tadaa, kalenteri on valmis!

Saatan vielä koristella pitsinauhalla tai helmillä tuota kantta, mutta värikkäällä ja näyttävällä kankaalla kalenterista saa jo tosi kivan näköisen! Vinkkinä tosiaan se, että kannattaa käyttää liimaa melko reippaasti ja kangas kannattaa vetää kansien päälle niin tiukasti, kun voi.


2 kommenttia :

  1. Hei mulla on ihan sama kalenteri josta lähti kannet kans irti😂 Mut näinhän mie sen Korjaan- kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin. :D Toivotaan, että nää kannet kummallaki kestää vähäsen kauemmin!:)

      Poista