maanantai 21. marraskuuta 2016

Kestävä meikkipohja

 Multa kysytään tosi paljon siitä, miten saa tehtyä kestävän meikkipohjan. Tykkään panostaa meikkiin olipa kyse sitten blogikuvauksista, juhlista, baarimeikistä tai keikkameikistä. Varsinkin keikalle meikkipohja täytyy tehdä superhyvin, jotta meikki pysyy kuumissakin lavavaloissa! Tässä postauksessa esittelen lyhyesti mun kestävän meikkipohjan tekemisprosessin ja tuotteet, joita siihen käytän. Kivaa tässä tutorialissa on se, että tuotteet on sellaisia, joihin pääosin opiskelijakin voi satsata. Nää tuotteet on kokenu itselleni parhaimmaksi ja laadukkaimmiksi tämän tyyppisen meikin tekemiseen. Varsinkin näin talviaikaan voi näin kuivaihoisella olla haastavaa saada nättiä meikkipohjaa, joka ei kuitenkaan korosta ihon omaa kuivuutta.

Ihan ensimmäinen askel hyvään ja kauniiseen meikkipohjaan onkin hoitaa ihoa hyvin ihan perusarjessa. Mulla se käytännössä tarkoittaa ihon puhdistamista, rasvaamista ja meikkaamattomuutta. Meikkaamattomuus johtuu kuitenkin lähinnä omasta laiskuudesta..

Eli ihan ensimmäinen askel kestävään meikkipohjaan on se, että peset kasvot ja laitat alle voidetta tai rasvaa, jotta iho ei ole kuiva. Itse käytän meikkipohjan alle LV:n kasvovoidetta tai Antin Nivea Men härpäkettä. Koska pohjustus on erittäin tärkeää meikkipohjaa tehtäessä, levitän seuraavaksi kasvoille Avonin Luxe-pohjustusvoiteen. Levitän tätä koko kasvoille sekä kaulalle. Tää on aika riittoisaa joten yksi painallus pumppupullosta riittää.


Luxen levityksen jälkeen otan Avonin Calmin effects nestemäisen peitevoiteen, sävy Fair, ja levitän sitä silmien alle, nenänpieniin sekä leukaan. Taputtelen peitevoiteen paikoilleen sormin.

Seuraavana levitän Lumenen CC voiteen kasvoille ja häivytän huolellisesti kaulalle sekä hiusrajaan, ettei tule näkyviä rajoja. Levitän myös tämän käsin. Oon tykännyt CC voiteissa ylipäätänsä niiden keveydestä kasvoilla!


Näiden operaatioiden jälkeen kasvot näyttävät tältä:

Sitten päästään käsiksi ihaniin mineraalimeikkeihin, nimittäin Everyday Mineralsin meikkeihin! Jos haluan arkena revitellä ja meikata, käytän pelkästään näitä tuomaan hehkua ja peittävyyttä kasvoille. Nää antaa ihon hengittää ja peittää juuri sopivasti!

Ensin levitän tuota sinisellä tekstillä varustettua jauhoa. Sehän on siis Everyday Mineralsin meikinpohjustusaine "White". Käytän tätä erityisesti niillä kasvojen alueilla, jotka alkavat helposti punoittaa. Levitin tätä poskipäille ja nenänpieniin. Sitten otan tuon vihreällä tekstillä varustetun puuterin, joka on mineraalimeikkipuuteri ja sävy "Light 2N". Tätä levitän pyöritellen ympäri kasvoja. Tutorial näihin meikkeihin löytyypi muuten täältä.

Sitten aletaan jo viimeistelemään meikkiä! Avonin cream blush and highlighter duo on toiminut mulla lähinnä vain tuossa korostamistarkoituksessa. Voidemainen korosuspää antaa kivasti pientä hehkua ja nimensä mukaan korostusta. Tätä on hyvä käyttää arkena tai jos haluaa vähän vähemmän kiiltoa. Laitoin tätä nenänvarteen ja poskipäihin.

Koska kimalletta, korostusta ja hohtoa ei voi ikinä olla liikaa, lisään vielä mun ehdotonta rakkaustuotetta. Everyday Mineralsin "Polished" hohdepuuteri on ihan ykköstuote! Tästä lähtee niin kaunis korostus ja kiilto! Oon ihan koukussa koko tuotteeseen. Laitan tätä samoille kohdille, kuin tuota duon korostusvoidetta. Voide alla auttaa tätäkin pysymään pitempään ja paremmin paikoillaan. Sitten tämän jälkeen vielä hieman varjostuksia Avonin aurinkopuuterihelmillä ja meikkipohja onkin valmis!

Nää aurinkopuuterihelmet on tosi hyvät varjostusten tekemisessä. Niistäkin lähtee hieman kaunista kiiltoa, mutta ei yhtään liikaa! Myös pigmentti niissä on juuri sopiva.

Ehdoton asia kestävän meikkipohjan tekemisessä on sen kiinnittäminen. En itse ollut kovin luottavainen meikinkiinnityssuihkeita kohtaan, mutta päätin testata tuotetta kuitenkin. Ja kyllähän se kannatti, sillä kyllä meikki pysyy ihan erilailla kasvoilla tuon suihkeen jälkeen! Käytössäni mulla on siis Avonin suihke. Tätä siis pari suihkausta kasvoille ja antaa kuivua, niin johan pysyy!

Ja kaikessa komeudessaan meikkipohja näyttää aikalailla tältä! Harmi, ettei tässä valossa korostukset näy niin hyvin, mutta onpa ainakin luonnollisen näköinen. Tein tämän pohjan päälle vielä silmämeikin, niin lopputulos on tässä:


Tässäpä mun vinkit kestävän meikkipohjan tekemiseen! 
Onko sulla jotain supertuotetta, jolla saat kestävän meikkipohjan?

 

Lähetä kommentti