sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Uusi meikkauspiste

Muutettiin tähän meidän kämppään helmikuun lopulla. Tavarat purettiin nopeasti ja aikalailla samoilla paikoilla ne on olleet kesään asti. Kodin toimivuuden ja toimimattomuuden huomaa vasta arjen keskellä, kun kotia oikeasti käyttää ja siellä elelee. Kodin pitäisi helpottaa arkea, ei vaikeuttaa sitä ja pikkuhiljaa aloin huomaamaan muutamia juttuja, mitkä ei ihan toimineet, niinkuin alunperin ajattelin. Onneksi nää toimimattomuudet on tosi pieniä juttuja ja ne on helposti korjattavissa! Eka pieni juttu liittyi meikkeihin ja meikkaamiseen.


Kun muutettiin, laitoin kaikki meikit ja kauneudenhoitotuotteet vessaan. Pesukoneen päällä oli kauniisti pari pientä koria, joihin huolellisesti asettelin meikit paikoilleen. Arjessa todellisuus oli sitä, että meikit olivat kaikkialla muualla, paitsi korissa. Lavuaarin reunalla, pesukoneen päällä, korissa sekaisin, peilikaapissa, eteisen pöydällä, osa laukussa..Aamulla kiireessa meikit oli hukassa ja eipä vessakaan kovin siistiltä näyttänyt, kun pakkelit oli sikinsokin. Halusin saada meikkikaaoksen kuriin ja itselleni paikan meikata, jossa ei ole kuuma suihkun jäljiltä, eikä liian kosteaa meikkienkään kannalta.

Hetken mietittyäni asiaa päädyin seuraavaan ratkaisuun: 

Ostin Clas Ohlsonilta Cocraftin säilytyslaatikon, johon lajittelin meikit. Alimmassa laatikossa on pohjustusvoiteet, meikkivoiteet ja mineraalipuuterit. Sitä seuraavissa poskipunat ja aurinkopuuterit, yörasva ja huulipunat. Pienimmissä laatikoissa on peitepuikot, kaikki rajauskynät ja ripsivärit. Myös vakkarikorvikset, pari pinniä ja pienet pompulat löytyy pienistä laatikoista.

Mua ärsyttää suunnattomasti kaivella siveltimiä ja tupsukoita meikkipussin pohjalta ja laitoinkin kaikki siveltimet tuollaseen Annon kippoon. Sain nuo molemmat kipot kavereilta synttärilahjaksi ja koin, ettei ne keittiössä päässy niin esiin, kun mitä olisin tahtonu. Siveltimien kanssa samassa on myös ripsientaivuttajat, pinsetit ja muut työkalut.

Toisessa Annon purnukassa on isot luomivärit ja pienessä keltaisessa laatikossa on pikkuiset luomivärit. Tuon keltasen laatikon sain jouluna, kun sen sisällä oli lahja. Erittäin kätevä!
Kynsilakkoja on myös kerääntynyt jonkun verran ja myös ne oli ihan hujanhajan ympäri kämppää. Niinpä ne sai paikkansa omissa laatikoissaan hyllykön vieressä. Nuo turkoosit laatikon oikeasti mun kännykän pakkauslaatikko ja sen kansi, lasinen sydänkippo on mummon vanha.

Makkari valikoitui meikkien paikaksi myös sen takia, että täällä on todella hyvä luonnonvalo! Tämä uusi järjestely on osoittautunut erittäin käteväksi! Meikit löytyy nopeasti ja vieressä meikatessa ne tulee laitettua käytön jälkeen heti takaisin omalle paikalle. Myös reissuun pakkaaminen on nopeutunut, kun näkeekin koko meikkikattauksen. Kaikki tarvittava tulee nykyisin mukaan, eikä mikään tärkeä jää matkasta pois!

Ärsyttävä meikkipussista meikkien kaivelu ja metsästäminen on myös jäänyt pois. Ennen en tiennyt edes, mitkä meikit oli mukana ja mitkä ei. Nyt meikit löytyy reissuissa meikkipussistakin nopeammin, kun tietää tasan mitä on mukana. Kannettava meikkitavaran määrä on myös näin ollen vähentynyt. Uutta meikkijärjestystä tukee myös ihana uusi Marimekon meikkipussi, jonka äiti osti minulle! Entinen oli kuulema kulahtanut.. Kuva meikkipussista alhaalla!

Vessa on myös pysynyt siistinä, sillä nyt pesukoneen päällä niissä koreissa on vähemmän tavaraa ja vain ne, mitä siellä tarvitaan. Sinne on keskittynyt päivävoiteet, meikinpesuun käytettävät asiat, hiusharja ja hiustökötit. Toimii erittäin hyvin!

Tässäpä siis ensimmäinen pieni epäkohta, jonka olen kotona korjannut!
Seuraavalla kerralla pureudutaankin vaatekaapin ihmeelliseen maailmaan ja sen
korjaamiseen! Millaisia meikkien säilytysratkaisuja teillä on?
4 kommenttia :

  1. Mulla on samantyylinen lokerikko. Se tosin on aika retro ja punainen. On kyllä tosi kätevä!

    VastaaPoista
  2. Todella kätevän näköinen tuo säilytyslokerikko, tarvitsisi varmaan itsekkin hankkia :)

    VastaaPoista