tiistai 3. toukokuuta 2016

Miksi kirpparit?

Jokainen, joka on blogiani lukenut vähänkään pidemmän aikaa, tietää, että rakastan kirppareita. En ole koskaan silti tainnut kertoa, miksi tykkään kirppareista niin paljon. Nytpä päätin koota tähän muutamia juttuja kirpparirakkauden takana!Kirpparilla käyminen on jännittävää. Ikinä ei tiedä, mitä kirpparilta löytää ja se tekee kirpparoinnista jännittävää. Onhan toki niinkin, että tästä syystä täytyy olla myös pitkäpinnainen kirpparoitsija, sillä välillä voi mennä viikkoja, ettei mitään kivaa tai erikoista löydy. Kun löydätkin yhtäkkiä jotain, mitä olet tarvinnut jo kauan, on olo aika palkittu! Välillä kirppareilta löytää oikeita aarteita, joka pitää mielenkiintoa yllä kirpparointia kohtaan.

Haasteellisuus. Normaalisti, kun tarvitset takkia, juhlamekkoa tai mitä vaan, voit mennä kauppaan ja tiedät löytäväsi tarvitsemasi. Kirpparilta juuri haluamasi asioiden löytäminen on haasteellisempaa ja siksi tykkäänkin kirpparoinnista! Tykkään koluta kirppareita/nettikirppareita ja katsella eri vaihtoehtoja. Haluamaansa ei välttämättä löydä heti, joten ei tule myöskään ostettua hutiostoksia. Ostos on tarkkaan harkittu ja haluttu. Ja taas kerran se tunne, kun löydät sen etsimäsi asian - parasta!


Persoonallisuus. Itse ainakin löydän omaan persoonaan sopivia vaatteita kirppareilta, kuin normaalikaupoista. Persoonallisia vaatteita jostain muualta, kun peruskaupoista. Ulkomailta tuotuja tai jopa teetettyjä yksilöitä. Valmiiksi tuunattuja tai vain pientä tuunausta kaipaavia vaatteita. Jotenkin jo eletty elämä vaatteissa, mutta varsinkin tavaroissa kiehtoo ja tuo lisää persoonaa.

Hinnat. Tämä niissä tapauksissa, kun myyjä on osannut oikeasti arvioida myymänsä tuotteen kirpparihinnan. Muutenkin mua hirvittää maksaa "peruspaidoista" kahtakymmentä euroa. Rakastan toistaalta myös tuota haasteellisuus-osiota kirpparoinnissa sen verran, että otan lähinnä haasteena löytää yhtä kivan tuotteen kirpparihintaan, kun mitä voisin ostaa suoraan kaupasta.


Kierrätys/ekologisuus. Vaikka välillä tykkäänkin ostella vaatteita kaupoista, tykkään silti ajatuksesta, että vaatteet kierrätetään.

Harkittu ostaminen. Joskus kirpparilla villiintyy, samoin kuin alennusmyynneissä tai jos on tilillä vähänkään ylimääräistä. Kirppareiden myötä oon alkanut kuitenkin entistä enemmän kiinnittämään huomiota siihen, mitä ostan ja mitä oikeasti tarvitsen. Jo pitemmän aikaa olen noudattanut ajatusta siitä, että osta jos keksit kolme asukokonaisuutta haluamaasi vaatteeseen. Vielä senkin jälkeen mieti, pidätkö tuotteesta oikeasti vai pidätkö vain halvasta hinnasta. Aika usein vaate jää hyllylle, niin kirpparilla kuin kaupassakin. Mieti, haluatko vai tarvitsetko.


Tässäpä muutamia syitä, miksi minä valitsen kirpparin. Postauksen kuvien asut on muuten pääasiassa koottu kirpparivaatteista tai saaduista, käytetyistä vaatteista. Tykkäättekö te kirppistellä? Miksi joo tai miksi ei?


 

5 kommenttia :

 1. Olipas superkiva postaus! <3 t. Toinen kirppisintoilija :D mieluiten ostan kirppikseltä vaatteet, kun sieltä nykyään saa oikeasti uutta vastaavia vaatteita :3 ainut miinuspuoli kirppiskiertelyssä on, jos löytää täydellisen tuotteen ja _just siitä_ on se hintalappu kadonnut :'D myös ylihinnoittelu on ärsyttävää, sillä mielummin sitä ostaa sit ihan uuden tuotteen lähes samalla hinnalla... jään seurailemaan :3

  Kk-kohtikauneutta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Rakastan kirppistelyä! En oo vaan löytäny läheltä mitään kivaa kirpparia, lemppari on yli 20km päässä :/ Nuorempana kirppistelin enemmänkin, mutta nykyään taidan olla vaatteiden suhteen vaan niin tarkka, etten oikein enää löydä. Mutta sitten kun löydän, voi että se on ihan paras fiilis! Pieniä sisustusjuttuja on myös kiva löytää. Jossain vaiheessa mua ahdisti ostaa kenkiä ihan uutena, mun mielestä kirppiskengät oli parhaimpia!

  VastaaPoista
 3. Ensinnäkin pakko kehua sun persoonallista tyyliä, tykkään,:) oon lukenut sun blogia jo jonkin aikaa, musta kirjoitat tosi rennolla otteella. Voin kyllä samaistua sun ajatuksiin kirppareista, ne on välillä todellinen aarreaitta. Nyt oon alkanut pitää kirjaa mun kirppistelyistä, hinnoista ja tuotteista et kui kallis harrastus tää onkaa:D t: toinen kirppareita rakastava punapää

  VastaaPoista
 4. Ihan älyttömän kivoja asuyhdistelmiä, en käsitä, miten onnistut löytämän tuollaisia helmiä! :D Itsekin tykkään pyörähdellä paikallisilla vähäisillä kirpputoreilla, mutta en ikinä onnistu löytämään itselleni sieltä vaatetta. Olen kokoa XL - se vaikeuttaa välillä kivojen vaatteiden löytymistä peruskaupoistakin, ja kirppiksillä omaa kokoa olevat vaatteet ovat usein mummojen 80-luvun helmiä. Mutta mitä pienistä, luettavaa, sisustushärpäkettä ja kaikenlaisia projektiaineksia kyllä löytyy :)
  hukkunuthammasratas.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Vitsit sulla on kyllä ihana blogi ! Ja vielä jyväskylästä ! Pakkohan se oli jäädä seurailemaan :3

  http://janitaqq.blogspot.fi/

  VastaaPoista