maanantai 21. maaliskuuta 2016

Keikkavaatteiden ABC


Oon monet kerrat höpötellyt täällä bändini, Uuden Mantereen, keikoista ja vähän siitä, että tykkään laittautua keikoille..Meillä on perjantaina täällä Jyväskylässä kaksi keikkaa, joten tulevalle perjantaille pitäisi miettiä siis kaksi eri keikka-asukokonaisuutta. Siis kyllä, olen nainen ja haluan olla eri vaatteissa molemmilla keikoilla. Koska siirtymäaika keikkapaikasta A keikkapaikalle B on noin 30 minuuttia, pitää vaatetusta miettiä erityisen tarkasti, jotta vaihto sujuu helposti. Esimerkiksi meikki, korut ja hiukset olisi hyvä käydä molempiin asuihin.

Kun aloin miettimään kaksia keikkavaatteita, aloin pohtimaan, mitä yleisesti haen keikka-asulta. Ajattelinkin vähän tässä nyt postata siitä, miten valitsen keikkavaatteeni.

Nään keikkatilanteet sellasena specialina tilanteena pukeutua vähän boheemimmin tai persoonallisemmin, kuin muihin peruspippaloihin tai illanviettoihin. Yleensä siis etsin jotain tavallisesta poikkeavaa printtiä, väriä tai leikkausta. Tosin perusvaatteitakin tulee keikoilla käytettyä, mutta epätavallisia yhdistelmiä tulee useinkin tehtyä. 

Tärkein seikka keikkavaatteissa on niiden mukavuus. Vaikka olisi kuinka ihana vaate, mutta se ei ole hyvä päällä, jää se silloin käyttämättä. Keikkaan ei voi keskittyä, jos tarvitsee huolehtia siitä, pysyykö mekko ylhäällä, nouseeko helma, näkyykö alkkarit läpi tai hiostaako paita liikaa. Mullakin on paljon vaatteita, joita voi normaalitilanteissa pitää hyvinkin, mutta keikalla ei. Hirvein asia keikalla, minkä tiedän on se, että mekko/paita puristaa niin, ettei saa otettua kunnolla henkeä. Tästä syystä testaan aina keikkavaatteet - laulan ne päällä.

Rentous ja mukavuus vaatteissa muutenkin on tärkeää keikalla - on pystyttävä liikkumaan hyvin! Lavalla tulee myös poikkeuksetta kuuma, joten hiostavimmat materiaalit ja liiat pitkähihaiset saa jäädä pois.


Kaiken mukavuuden ja vaatteiden ulkonäön lisäksi on hirvittävän tärkeää se, että tunnen itse itseni hyvännäköiseksi keikkavaatteissa. Se, että itsellä on hyvä olo ja varma olo, näkyy kyllä myös yleisöön ja vaikuttaa muutenkin keikkafiilikseen ja suoritukseen! Jos mietityttää että "ou nou, näytänpä tässä mekossa nyt vähän lihavalta ja pitääpä laihistaa" menee hyvä keikkafiilis aika äkkiä.

Viimeinen asia, johon kiinnitän keikkavaatteissa huomiota, on niiden hinta. Kuten tiedätte, tykkään ostaa vaatteet kirppareilta ja toki katson keikkavaatteiden hintaa samalla tavalla kuin muidenkin vaatteiden. Yleensä ei kyllä ole tullut vastaan sellaista keikkavaatetta, joka olisi jäänyt kirpparille hinnan vuoksi.

Yleensä oikeiden keikkavaatteiden löydyttyä hahmottuu hyvin nopeasti kengät, korut, hiukset ja meikkikin, joten kokonaisuus hahmottuu vasta vaatteiden löydyttyä.Tässäpä siis ajatuksia, joilla pitäisi kaksi eri asukokonaisuutta perjantaille keksiä.. Tällä hetkellä pää lyö kovasti tyhjää ja inspiraatio on aika hukassa..Pitänee siis mennä vielä viikolla kiertämään kirppareita tai koluta oma kaappi tarpeeksi perusteellisesti! 

Ootteko te keikkaihmisiä? Miten valitsette vaatteet keikalle tai illanviettoihin?
 Pus!

4 kommenttia :

 1. Mielenkiintonen postaus :) Olisi kiva kuulla lisää teiän bändistä, esim historiasta että miten ja millon ootte tavannu yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistänpä muistiin tän toiveen ja toteutan lähiaikoina!:)

   Poista
 2. Näytti kivoilta noi vaatteet kuvissa!(:Mukavuus on varmasti tärkeää keikkavaatteissa. Sulla on kyllä ihana tyyli <3

  VastaaPoista