maanantai 7. joulukuuta 2015

Kuinka valmistautua jouluun

 Inhoan kiirettä joulun aikaan ja ylimääräistä stressiä, niinpä jouluun valmistautuminen alkaa pikkuhiljaa. Tässä vähän vinkkejä ja juttuja, miten mä pääsen joulufiilikseen ja yritän välttää suurimman kiireen ja stressin! 

Tuoksut ja maut kuuluvat jouluun! Glögin hörppiminen ja pipareiden syöminen alkaakin jo marraskuun lopulla. Kannattaa ottaa iltaisin omaa aikaa ja rauhoittua, juoda lämmintä glögiä ja syödä vähän jo jouluherkkuja!

Kodin laittaminen jouluisaksi tuo joulufiiliksen! Jos kerralla joulukuun alussa ei halua kaikkia joulukoristeita laittaa esille, voi niitä lisäillä pikkuhiljaa. Itse ainakin aloitan kivoilla valoilla ja pikkuhiljaa siirryn jouluisampiin koristeisiin.Yksi joulustressiä tuova tekijä on ehdottomasti joululahjat. Itse mietin jo pitkin vuotta, mitä kenellekin voisi hommata lahjaksi. Eipähän tarvitse kiireessä, jouluruuhkassa ja hiki hatussa ravata ympäri kauppoja ja miettiä että mitähän sitä ostaisi. Opiskelijan budjetilla lahjojen ostamisen rytmittäminen on myös hyvä tapa! Osta pitkin syksyä lahjoja, niin ei tunnu niin pahalta kukkarossa.

Rentoudu ja kuuntele joulumusiikkia! Musiikki on yksi tärkein asia tuomaan mulle minkä tahansa fiiliksen. Ennen joulufiilikseen pääsi jo aikaisin syksyllä, kun alettiin kuoron kanssa treenaamaan jouluohjelmistoa. Nykyisin kuorottomana laulajana onkin mukava laittaa oman kuoron joululevy soimaan, kuunnella kappaleita ja laulaa mukana! Ei sillä väliä vaikka välillä menisikin nuotin vierestä!

Oman joulukalenterin tekeminen auttaa myös hallitsemaan joulunajan kiireitä! Merkkaa jokaiselle päivälle jokin pieni jouluinen puuha, jonka teet. Olipa se sitten sitä glögin hörppimistä, viimeisten koulutöiden tekemistä, yhden kaapin siivoaminen tai jouluvalojen laittamista. Kun kalenteria noudattaa ei tule kiirus!

Tässäpä muutama vinkki! Miten te pääsette joulufiilikseen
ja vältätte kiireen/stressin?

2 kommenttia :

  1. Ihana postaus! :-) Mä mietinkin eilen, että mitähän on sattunut, kun ei postauksia tullut, mutta selvishän se. Toivottavasti voit jo paremmin? :-) Joulufiilikseen pääsen joululauluja kuuntelemalla, blogin joulukalenteria suunnittelemalla ja glögiä hörppimällä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä tää olo tästä alkaa helpottaa, sain tänään kahet antibiootit!:) Glögiä kyllä menis purnukkakaupalla näin joulun alla!

      Poista