perjantai 4. joulukuuta 2015

Jouluperinteet

Jouluperinteet meidän perheessä on olleet samat ihan aina. Ajattelin tehdä teille postauksen jouluperinteistämme, mutta sittenpä tajusin, että kunnon joulufiilikseen pääsee varmasti varsinaisen jouluaattopostauksen muodossa. Niinpä laitan tähän viime vuoden jouluaaton postauksen.


Joulun taika

Jouluaaton ohjelma on ollut meillä aina sama. Tykätään joulun perinteistä ja niistä pyritäänkin pitämään kiinni. Aamulla heräiltiin hyvissä ajoin ja lähdettiin moikkaamaan Vanhaa Mummoa, 97v. Mummolla istuttiin hetki ja juotiin glögit. Tämän jälkeen mentiin kotiin ja syötiin riisipuuroa! Ennen,kun mummo asui vielä meillä, syötiin riisipuurot mummon puolella talosta. Puuron jälkeen hengailtiin, katsottiin televisiota ja muutenkin rentoiltiin.

Äiti, isi ja Fiinu lähtivät käymään hautausmaalle ja sovittiin, että nähdään kirkossa. Kolmen aikaan mentiinkin perinteiseen joulukirkkoon. Vaikka en yleensä tykkääkään käydä kirkossa, on joulukirkko eri juttu. Siellä on rauhallista ja kaunista. Yleensä käydään siis ensin kirkossa ja sitten koko porukalla hautausmaalla, mutta tänä vuonna nämä menikin vähän ristiin.

Kirkon jälkeen tultiin kotiin ja pistettiin sauna päälle. Joulusaunat saunottiin rauhassa ja sen jälkeen olikin jo hirveä nälkä..Niinpä käytiin joulupöytään ja syötiin masut täyteen. Itse en edelleenkään syö jouluruokaa, joten sain perinteisen kanaleivän.Nam!

Ruuan jälkeen eräs pikkuinen alkoi olla melko levoton pukkia odotellessa! Mutta tulihan se pukki sieltä ja toikin paljon lahjoja!

Pikkunen avasi lahjat ensin ja lähti kahdeksan maissa nukkumaan. Tämän jälkeen aikuiset avasi lahjat vuorotellen. Lahjani näittekin jo edellisessä postauksessa. Loppuilta sujui rauhallisesti syöden,syöden ja syöden. Itse taisin hipsiä nukkumaan yhdentoista maissa, että ihan niin hurja jouluaatto oli!

Millaisia jouluperinteitä teillä on?


1 kommentti :

  1. Ihana tunnelma näissä kuvissa. Teidän joulu vaikuttaa tosi mukavalta, sellaiselta rauhalliselta :) Tuntuu, että nykyään joululle kasataan jotenkin ihan liikaa ohjelmaa ja otetaan hirveät suorituspaineet. Se toisaalta on varmaan alkanut vähän herättää vastarintaa sellaista kaupallista joulua vastaan, ja yhä useammat ovatkin sitä mieltä että jouluna vähemmän on enemmän. Me mennään aina mummolaan syömään ja saunomaan. Siinä on juuri sopivasti ohjelmaa yhdelle päivälle. Ehtii oikeasti rauhoittua ja nauttia joulusta sekä läheisten kanssa yhdessä olosta, kuten jouluna on tarkoituskin :)

    VastaaPoista