lauantai 1. elokuuta 2015

Vaatekriisien pelastus?

Tiedättekö sen tunteen, kun joku kertoo jonkun pikkuniksin, jolla saat helpotettua omaa arkea ihan hirmuisen paljon. Kun olet testannut tämän vinkin, alkaakin ketuttaa, että miksi itse ei keksinyt sitä aikaisemmin. Hyvät neuvot,vinkit ja niksit (ainakin näin naisille) ovat tervetulleita, jos niillä saa säästettyä edes muutaman minuutin aamuista.

Kerroin joskus viime syksynä, että oman tyylin säilyttämiseksi ja hyvän olon ylläpitämiseksi etsin kouluvaatteet aina illalla. Seuraavana aamuna vaatteet ovat kauniisti valmiina odottelemassa. Oishan tuo hienoa, jos olisi toiminut. Oon fiilispukeutuja ja siksi edellisillan vaatteet saattoi tuntua aamulla ihan väärältä. Mutta nyt, rakkaat naiset, pukeutumisongelmiin on tullut ratkaisu! Tässäpä se on..Tai noh, oikeastaan tuolla ylhäällä se on.

Asuvihko! Kuulin asuvihkosta kaveriltani ja tätä oli pakko testata. Ideana on siis suunnitella vihkoon asukokonaisuuksia hiuksista, kengistä ja koruista lähtien. Suunnitteluvaiheessa asuja kannattaa toki kokeilla ja hioa loppuun asti, jotta vihko toimisi oikeasti ja vaatekriiseiltä vältyttäisiin. Aamulla unisena voi siis tsiigailla asun vihkosta ja pukea päälle: toimii! Sopii myös siis tällaiselle fiilispukeutujallekin!

Itse jalostin ideaa vielä hieman pidemmälle ja kategorioin vaatteet tarralapuilla keikka/bilevaatteisiin ja arkivaatteisiin. Kannattaa myös piirtää jonkinlainen kuva asusta vihkoon (tai ottaa kuva ja tulostaa), sillä ainakin itselleni asun näkeminen on tärkeää. En osaa mielessä kuvitella, miltä mikäkin asu päälläni näytti viimeksi, kun sitä pidin.
Asuvihko on siinäkin mielessä kätevä, että kun asuja on suunnitellut tarpeeksi, huomaa, mitä vaatteita tulee käytettyä oikeasti ja mitä ei. Toisaalta taas asuvihkon myötä huomaa ne vaatteet ja asusteet, joita tarvitsee monen eri asun kokonaisuuteen. Itselleni tällaisia asioita ovat esimerkiksi musta ja valkoinen huivi, sekä ihan perus paidat ja sukkikset.


Asuvihko pääsee todelliseen tulikokeeseen sitten syyskuussa, kun koulut taas alkavat! Oon niin liekeissä tästä! Meinaatteko itse kokeilla tätä vai miten vaatteet löytyvät kiireessä?10 kommenttia :

 1. Onpa hauska idea toi asuvihko! Voisin itsekkin kokeilla, kun välillä tuntuu etteivät mitkään vaatteet sovi yhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama kans! Tai sit on hiusongelma, ettei tiiä mikä kampaus sopis ni tohon myös hyvä laittaa se.:)

   Poista
 2. Ei vitsit miten mahtava idea! Pakko varmaan testailla itsekin :-)

  http://oona-h.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Hitsi, voin vaan kuvitella kuinka metkaa tuollaisen tekeminen on! Tosin itellä se jäis varmaan vaan siihen tekemiseen, käyttöä ei varmaan sen kummemmin olis, kun mun arkipukeutuminen on mallia farkut toppi ja neule :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä kivaa! :) No voithan sä tehä just vaikka bile/juhla-asuista ton kans!:)

   Poista
 4. Hauska idea, tätä vois melkein kokeilla :D

  VastaaPoista
 5. Mä olen miettinyt tälläisen asuvihkon tekemistä, koska kaikki hienot vaatteet jäävat mulla aina kaappiin, koska se huppari-farkut-yhdistelmä on niin helppo ottaa :D

  VastaaPoista
 6. Mulla on itse asiassa jo pitkään ollut suunnitteilla kuvata kaikki mun vaatteet, ylä- ja alaosat erikseen, ja sitten kokeilla kuinka niistä saisi erilaisia asukokonaisuuksia. Tarkoituksena oli luoda näille vaatekuville oma kansio tietokoneelle, mutta tuo kirjahan vaikuttaa paljon kätevämmältä! Eli pitänee alkaa kuvailemaan ja tulostamaan! :)

  VastaaPoista