torstai 7. toukokuuta 2015

Ollaanko me hippejä?Kerran puhuin kaverini kanssa siitä, että meillä ostetaan aika paljon vaatteita kirppareilta ja muutenkin yritetään elää edes jokseenkin ekologisesti. Keskustelu johti elämän perusarvoihin,uskontoon ja ajatusmaailmoihin. Hetken kaverini kuunteli selostustani ja totesi "Te ootte kyllä Simon kanssa tollasia hippejä." Tämä lause yllätti. Itselleni hippeys on jotain aivan muuta, mutta jäin miettimään, mikä meistä tekisi jonkun silmissä hipin.

Tuntuu, että nykyisin hitusenkaan ekologisista valinnoista kiinnostunut henkilö leimataan hipiksi. Jos merkkilaukut eivät kiinnosta ja välillä luomuruokaa vilahtaa pöydässä, olet hippi. Jos kannatat tasa-arvoista avioliittolakia ja olisit valmis kasvattamaan poikalapsellesi pitkät hiukset, olet hippi.
Ajatusmaailmana rakkaus, rauha, ihmisten välinen ystävyys..Olet hippi.Onhan se totta, että meillä yritetään ainakin elää ekologisesti ja luontoa kuormittamatta. Äärimmäisyyksiin tätä piirrettä ei olla kuitenkaan viety. Kierrätetään, tarkkaillaan veden kulutusta etc.. Joitakin shampoita ja hoitoaineita on roudattu kotiin Ekolosta. Itse yritän syödä kasvisruokaa esimerkiksi koulussa, koska kotona tulee syötyä lihaa melko paljon. Luomuruokaa ostetaan aina, kun siihen on varaa. Siskoni on antanut Simolle nimen "Maailmaa syleilevä Simo", ja tämä ehkä kertoo meistä ihmisinä  jotain. Rauha,rakkaus,tasa-arvo, kunnioitus.. Omaan uskontooni en ota tässä kirjoituksessa kantaa, mutta ehkäpä sekin tukee jonkun mielestä tiettyä hippiajatusta.

Hippeys tai hipiksi haukkuminen ei ole tietenkään paha asia. Arvostan kovasti oikeasti paljon hipimpää elämää eläviä ihmisiä, kuin me. Itselleni nämä "hippeyteen" liittyvät elämäntapojen valinnat eivät ole olleet kuitenkaan edes mitään tietoisia valintoja. Omat arvot ja toimintatavat ovat tulleet pikkuhiljaa. Tiedän, että jotain ällöttää ajatus kirppareista. Minua häiritsee taas ajatus siitä, että jotain vaatetta ostetaan pelkästään merkin takia tai se, että roskia ei lajitella. Hippeyttäni haluaisinkin tartuttaa ihmisiin siinä mielessä, että yrittäkää edes lajitella ne pari roskaa.. Tai olkaa heittämättä niitä roskia maahan. Seuraavan kerran, kun tarvitsette uuden vaatteen, haastakaa itsenne käymään kirpparilla. Saatatte löytää etsimänne sieltä.Pohdintani lopussa tulin aika selkeään tulokseen: ehkäpä onkin monenlaisia hippejä. Aitoja hippejä isolla hoolla, keskitien hippejä, jotka ovat vähän kuin 50% ja 50%, ja sitten on pikkuisia hippejä
pienellä hoolla.. Ehkä me ollaan sitten näitä kultaisen keskitien hippejä. 

Rauhaa ja rakkautta! Ps.Arvonnan voittajaan oltu yhteydessä! Kiitos kaikille osallistumisesta!


12 kommenttia :

 1. hahah, aika ihana teksti ja sitähän tää nykymaailma on että jos tekee jotakin hieman poikkeavaa niin leimataan joksikin.
  mä oon sun kanssa niin samaa mieltä kirppareista, kirpparit on parhautta ja niistä löytää kaikkea spesiaalia :--) muakin ärsyttää ajatus että vaatteita ostettais vain merkkejen takia. mulla ei itelläni taida olla ainuttakaan merkkivaatetta, tai jos on, niin en kyllä ole kiinnittäny asiaan minkäänlaista huomiota tuotteen ostamishetkellä enkä muulloinkaan :D
  mä oon vähän hämmentynyt termistä "hippi", enkä oo oikein päässyt perille mitä sillä tarkotetaan. itelle tulee ekana mieleen kyllä ekologiset elintavat, rastat ja vegaanius, mutta musta se on jotenkin hämmentävä termi silti, koska siitäkin on niin monia erilaisia tulkintoja.
  oon myös samaa mieltä siitä että niitä roskia ei tarvis heittää maahan! joka paikassa on roskiksia niin ei oo niin kauhean haastavaa kävellä pari metriä eteenpäin roskiksen luo. siinähän saa samalla liikuntaakin! ;)
  ps. sun hiukses on aivan ihanat ja tuo eka kuva on jotenki tosi hieno :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en itsekään oo ihan päässy ihan tuohon merkkivaatteiden ihmeelliseen maailmaan käsiksi.:D Jotenkin tuntuu et noita termejä ja leimoja käytetään nykyisin hirmuisen helposti.. Onhan käsitteellä "hippi" ollut ihan hirmuisen erilainen merkitys vaikkapa 60-70 luvulla, kuin nyt.. Ehkäpä sekin riippuu, mistä vinkkelistä sitä katsoo.:)

   Kiitos ihanainen hiuskommentista ja kuvakommentista!! :) <3

   Poista
  2. mm-m aivan totta. ehkä tämmöset epämääräset termit vois jättää pois sanastosta, kun niitä ei yksiselitteisesti pysty selittää :-D

   Poista
  3. Tai sit pitäis määrittää ne uudestaan.:D

   Poista
 2. Ihanan pirteitä kuvia sulla ja toi sun tukkas on aivan super kivannäkönen! Kaikille toi väri ei sovi mut se on ku sulle tehty :)

  http://unelmiensaperassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Se on kyllä hassua miten monesti "hippiä" pidetään melkein jopa haukkumasanana :D En ite hoksaa, mikä siinä muka on niin negatiivista.. En kuvailis itseä hipiksi, mutta kuitenkin sellainen boheemihippirunosielu -ajattelumalli kuvastaa hirveästi mua - ei välttämättä ulkonäöllisesti, mutta sisäisesti ainakin.. :) Ihana blogi sulla muuten! Jotenkin tällaisiä hippikuvia (>:DDD) joista tykkään valtavasti, joten pitää jäädä seurailemaan! En vielä lukenu sun aiempaa postausta, kun jo eka kuva vakuutti mut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha.:D Kiitos paljon ja tervetuloa seurailemaan!:) Kiva kuulla, että mun kuvailut vakuuttaa.:D

   Poista
 4. Sulla on kyllä älyttömän ihana blogi! Liityin lukijaks! :)
  Ehkä juuri hippeyteen yhdistetään ne kirpparit ( jotka todella ovat niitä aarreaittoja ) pitkät hiukset pojilla, luonnon lapset ja ekologisuus! Stereotypioista ois joskus kiva päästä eroon:D

  http://vievies.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon lukijaksi liittymisestä!:) Ja kirpparit on todellaki aarreaittoja, ihmiset ei vaan tiedä, mitä mahdollisuuksia ne pitää sisällään! Stereotypiaton maailman vois olla kyllä aika hauska.

   Poista
 5. Ihana, "maailmaa syleilevä Simo". Se taitaa olla ihmisyyttä parhaimmillaan!

  VastaaPoista