sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Näin, koin, ihastuin - Väriestejuoksu


Huhheijaa mikä lauantai! Eilen koitti siis pitkään odotettu väriestejuoksu. Aamulla pientä harmitusta aiheutti vesisade ja kirottiinkin Tiian kanssa meidän tuuria. Koko viikko aurinkoista ja hyvää keliä ja juuri tuolle päivälle pitikin tulla sade. Toisaalta, ennakkomanailuista huolimatta sadetta ei itse tapahtumassa edes huomannut!


Jyväskylän Satamaan päästyä mieli kirkastui kuitenkin nopeasti! Hyvää musiikkia, ihanat alkulämmittelyn ohjaajat, ihmisiä ja ihmisillä kirkkaita värejä päällä! En tiedä, mikä värivillitys mulle on tullut tänä keväänä. Väreistä tulee niin hyvä mieli! Vaikka alkulämmittelyn alussa satoikin, ihmisillä oli suut hymyssä ja hyvä meininki.

Väriestejuoksurata oli about 5 kilometriä pitkä, eli rata kiersi jokseenkin satamasta Jyväsjärven ympäri Alban kautta. Tasaisin väliajoin oli esteitä ja tietenkin suurimalla osasta esteitä ihmiset heittelivät värijauhetta meidän osallistujien päälle. Esteet olivat aikalailla kiipeilemistä, mutta liukumäkiä, esteiden alittamista sekä yksi isojen pallojen väistely oli myös esteenä.

Matka meni todella nopeasti ja millään esterastilla ei joutunut odottamaan omaa vuoroaan, mikä oli kiva varsinkin sateisella säällä. Toisaalta säätä ei juoksun aikana edes huomannut, koska koko ajan oli aivan mainion hauskaa! Oli jännittävää juosta rastipaikalle ja katsoa, minkälaista estettä tai minkälaista värijauhetta tällä kertaa päällensä saa!

Pikkuhiljaa naama ja vaatteet alkoivatkin olemaan jo aiiiika värikkäitä!

Maaliin tultaessa saatiin mitalit (wuhuu!), karkkipussit sekä väriainepussit. Tasaisin väliajoin keräännyttiin lavan eteen ja heitettiin väriaineet yhtäaikaa ilmaan. Oli muuten aika hienon näköistä!

Onneksi musiikki soi koko ajan ja porukkaa oli tanssimassa, että sai pidettyä itsensä lämpinänä. Mekin hengailtiin melko kauan vielä alueella, ennenkuin kylmyys ja nälkä pakotti lähtemään kotia kohti.

Tässä vielä muutama vinkki väriestejuoksuun: laita aurinkolasit päähän, niin ainetta ei mene silmiin. Laita myös sellaiset vaatteet, jotka oikeasti saa mennä väriin. Väri ei välttämättä lähde vaatteista pois, joten huomioi tämä vaatetuksessa. Laita hiukset kiinni, sillä väriä ei sotkeennu sitten ihan koko harjaan. Tärkeintä on hyvä asenne ja hyvä mieli!Toivotaan, että saadaan väriestejuoksu Jyväskylään ensi kesänäkin! Suosittelen todella lämpimästi sitä ihan kaikille! Ja muistutan, että rataahan ei ole pakko juosta, voi kävellä, kontata,hölkätä, ihan miten itse parhaalta tuntuu. Kaikkiin esteisiin ei myöskään ole pakko mennä, vaan ne voi kiertää.

Tästä jäi mulle kyllä todella hyvä fiilis pitkäksi aikaa! Ja uskon, etten ole ainoa.

Väriestejuoksu järjestetään vielä tämän vuoden puolella kuudessa eri kaupungissa, eli mukaan pääsee ihan varmasti vielä! Kaupungit,hinnat ja muut tiedot tapahtumasta löytyy täältä!

9 kommenttia :

 1. ihanan värikäs postaus ja tuo kuulostaa kyllä tosi kivalta! oon ite kans miettinyt että olis kiva kokeilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen oli kyllä yhtä värien hurmaa! Ja kannattaa todellakin kokeilla,iso porukka vaan kasaan ja menoks!:)

   Poista
 2. Haha toi näyttää niin hauskalta!! Ikinä en oo oikee ite tajunnu et mikä tos on se pääpointti mut nyt selkis. Tiiätkö miten toi värieste juoksu jakautuu eri kaupunkeihi Suomessa? Ois iha huippuu joskus ite osallistuu toho, mutta en tiiä yhtää et missä tota järjestetää :DD
  Olipa sekava kommentti toivottavasti pääpointti selvisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.variestejuoksu.com/ Tuolta löytyy infoa ja hintatietoja! Kuudessa kaupungissa on vielä tämän vuoden puolella, että vielä kerkee kyllä!:) Ja toi oli ihan super fun! Toivottavasti pääset säkin osallistumaan!

   Poista
 3. Vaikuttaa kivalta :) Järjestetäänkö tää ainoastaan Jyväsylässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.variestejuoksu.com/ Tuolta löytyy tietoa!:) Eli kaikenkaikkiaan yhdeksässä kaupungissa, kuusi vielä käymättä tänä kesänä!:)

   Poista
 4. Kuulostaa niin kivalle ja tuonne ollaan kyllä vielä joskus menossa! :)

  VastaaPoista
 5. Mua niin harmittaa että sain tietää tästäkin tapahtumasta aivan liian myöhään! Tämä sun postaus lisäsi vaan haluja osallistua ensi vuonna tähän! :) Ihania kuvia!

  http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista