torstai 12. maaliskuuta 2015

Tutorial - helppo juhlameikki

Hellou! Tämä viikko ei ole ollut kyllä mun viikko ollenkaan. En muista, milloin viimeksi stressi ja kiire olisi päässyt yllättämään näin kovasti. Huomenna on siis Varkaiden vuosijuhla ja olenkin etsinyt koko viikon esimerkiksi äänentoistolaitteita kyseiseen tapahtumaan. Koko Jyväskylästä tuntuu laitteet olevan hukassa, tai oikeastaan olivat. Eilen illalla sain laitteet kuitenkin hommattua!

Tämän päivän olenkin hoitanut käytännön asioita (kuten sitä, miten ne laitteet nyt juhlapaikalle saadaan), käynyt lääkärissä, ostanut ruokaa ainejärjestön krapulabrunssille lauantaiksi, hoitanut brunssipaikan sopparit kuntoon, tehnyt ryhmätyötä,hommannut juhlakengät ja vähän vielä stressannut. Ja teinpä teille tämän tutorialin juhlameikistä! Itseasiassa kuvasin meikin tekemisen eilen, mutta tänään katsoin kuvia ja ne olivat liian tummia. Kerkesin vääntää onneksi tänään uuden tutorialin, vaikka tästä tuli enempi verbaalinen, kuin kuvallinen. Yritän selittää kaiken mahdollisimman selkeästi! Aion seuraavat tutorialit kuitenkin tehdä videomuodossa.. Mutta, aloittakaamme meikkaus!

Tein pohjan, kuten keikkameikki-tutorialissa. Tärkeintä on hyvä kosteutus ja se, että antaa kosteusvoiteen imeytyä kunnolla! Kannattaa siis varata aikaa, jos haluaa kestävän ja hyvän pohjan.
Pohjan jälkeen laitan kulmat. Kun kulmat on kunnossa, on silmämeikin tekeminen todella paljon helpompaa! Esimerkiksi rajausten symmetrisyyden hahmottaminen on helppoa, kun kulmat ovat fine.

Kulmien laittamisessa käytän itseasiassa Sheer Coverin varjostuspuuteria. Ruskea sävy, jossa on vähän punaista mukana, on todella hyvä. En itse tykkää "eriparin" kulmista, että vaikkapa hiukset on punaiset ja kulmat tummanruskeat.

Käytän siis tuota keskimmäistä sävyä kulmien laittamiseen. Otan siveltimeen pienen määrän varjostuspuuteria ja alan levittämään sitä kulmiin pienellä siksak-kuviolla. Tällöin väri menee "kulman sisälle", eikä vain jää päälimmäisiin kulmakarvoihin kiinni. Väristä tulee intensiivinen ja kulmat pysyvät näin myös paremmin kuosissa, sillä väri ei karise heti pois.

Kulmien laittamisen jälkeen pohjustan liikkuvan luomen ja kulmaluun Viva La Divan Nudie-paletin vaaleanbeigellä sävyllä. Pohjustamiseen voi tietysti käyttää vaikkapa meikkivoidetta tai ihan luomivärin pohjusvoidetta.

Pohjustamisen jälkeen laitan luomiväriä liikkuvalle luomelle. Itselläni on todella vanha Isa Doran luomiväripaletti, jossa on hieman luumuun vivahtava violetti sävy. Tykkään siitä sävystä tosi paljon ja koska mekkoni on violetti, halusin myös meikkiin violettia. Sanonko vielä kerran violetti? Violetti.

Tämän jälkeen seuraa juhlameikin haastavin osio: varjostusten tekeminen. Tätä hommaa kannattaa harjoitella, eikä tehdä kiireessä puoli tuntia ennen juhliin lähtöä. Käytän varjostusten tekemisessä Avonin luomiväripalettia, jossa on hieman kylmempiä violetin sävyjä. Ne eivät myöskään kimalla noin kovasti, niinkuin tuo "alusväri".

Käytän siis tuota tumminta violetin sävyä. Siveltimen kannattaa olla melko pienipäinen ja kova: sillä saa tarkempaa jälkeä ja varjostuksen teko on helpompaa. Lähde värittämään luomen ulkokulmaa ja luomivakoa tummalla värillä. Halutessa voi tehdä hieman kissamaisen lopun luomen ulkoreunalle ja laittaa tummaa myös alaluomen ulkoluomelle.

Kannattaa lisätä väriä pikkuhiljaa ja etsiä sopivaa tummuusastetta. Tämän jälkeen meikin pitäisi näyttää samalta, kuin alla olevissa kuvissa.Kuten kuvista huomaa, tein itselleni hyvin pienet kissansilmät ja lisäsin tummaa myös hieman alas.

Seuraavaa vaihetta kutsun blendaamiseksi. Blendaamisessa lisätään vielä yhtä luomiväriä ja sekoitetaan, blendataan, luomiväri sulautuvaksi kokonaisuudeksi. Eri luomivärien välille ei siis jää selviä reunoja, vaan väri ikäänkuin liukuu. Kolmas luomivärini on Viva La Divan paletista harmaan sävy.

Tätä sävyä siis lisätään varjostuksen ja sisäkulman keskelle.Kannattaa käyttää pehmeää sivellintä, sillä tällöin blendauksesta tulee hyvä! Sisäkulmaan voi tässä vaiheessa lisätä ensimmäistä luomiväriä, tai varjostuksia voi tummentaa. Blendauksen jälkeen meikki näyttää about tältä:


Tuo blendausväri on siis melko huomaamaton, mutta antaa kivaa liukua luomivärien välillä!

Tykkään vähän keijumaisista meikeistä, joten lisään vaaleaa luomiväriä korostamaan kulmaluuta, sisäsilmäkulmaa ja alaluomea. Otan Isa Doran paletista vaaleinta sävyä ja levitän sitä kovakärkisellä pensselillä edellä mainittuihin osiin.

Tämän jälkeen meikki näyttääpi jotakuinkin tältä:

Tämän jälkeen taivuta ripset normaalisti ja lisää haluamasi määrä ripsiväriä! Itse lisään vielä juhlaan tekoripset, mutta niitä en tähän nyt laittanut. Tadaa, meikki on ready!

Toivottavasti jollekin oli hyötyä tästä tutorialista! Nutturatutorial tulee kyllä vielä tällä viikolla! 

Mitäs tykkäätte meikistä? Meinaatteko kokeilla?:) Kannattaa muuten alkaa seuraamaan mua Instagramissa, niin näette ensimmäisten joukossa koko juhlalookin! Ja myös sen, millainen vanhojen mekko minulla aikanaan oli! :) 

 

10 kommenttia :

 1. Kiva idis tuo varjostus tuonne silmän ulkonurkkaan ja alas! Itellä tuppaa aina menemään vaan suttuiseksi, kun koittaa sinne luomivakoon sitä laittaa.. pitää kokeilla tätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan tehdä se aika pienipäisellä ja kovalla pensselillä,helpottaa luomivärin rajaamista!:) Ja harjoittelu tekee mestarin! Onnea testaukseen!

   Poista
 2. Ihana miten siististi saat tuon tummemman luomivärin levitettyä! :) Mie oon jotenkin niin tumpelo että aina kun yritän käyttää jotain tummempaa sävyä, niin saan sen vain tuhrittua ihan miten sattuu pitkin naamaa! :D Tosi kaunis meikki ja nuo siun hiukset on aivan ihanan väriset!♥ Kivaa viikonloppua siulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin vähän itsekin miten siististi tuo meni! Mutta harjoitusta vaan niin kyllä se sullakin alkaa sujumaan! Itekki ekoilla kerroilla näytin aika pandalta..Ja kiitos kehuista!:3

   Poista
 3. Ooi todella ihana meikki, sopii sinulle todella hyvin ! :)

  http://janitakristina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hehee tulinpa kurkkimaan sun blogia ja pakko sanoa, että tää meikki näyttää tosi kivalta! :---D Houkuttais kyllä kokeilla tollasta, sopii sulle tosi ihanasti!❤️ ps: oli pakko jäädä lukijaksi

  VastaaPoista