maanantai 23. helmikuuta 2015

I like to move it move it

Morkkistellessani viikonlopun aikana syötyjä herkkuja,rasvaa ja juotua alkoholia, muistin, että lupasin tehdä tänne jutun ryhmäliikunnoista, joissa käyn! Tässä postauksessa puhuinkin pt:n tapaamisesta ja ylipäätänsä siitä, miltä nyt tuntui aloittaa salilla käynti. Kandee tsekata toi jos et ole lukenut aikaisempia liikuntajuttuja täältä.

Mulle on nyt vakiintunut Kuntoportilla tietyt ryhmäliikuntatunnit. Ihan lemppareita on kyllä ollut FlashDance ja Salsa-Reggaeton! Tanssitaustan omaavana, muutaman vuoden tanssimatta olleena oon löytänyt taas tanssi ilon. Hiki irtoo ja noilla tunneilla on kyllä mahtavan hauskaa. Esimerkiksi viime tiistaina FlashDancessa kävin kirjaimellisesti tanssimassa ultimaattisen ketutuksen pois. (Joku oli pöllinyt nimittäin mun pyörän pihasta ja se hitusen otti päähän.)  Tanssitunnit kestää tunnin ja siinä ajassa kerkee kyllä saada hien pintaan, kun tekee täysillä ja heittäytyy mukaan!

Kaks seuraavaa lempparia on ehdottomasti Core ja Bootyfit. Oon oikeasti tosi laiska tekemään vatsalihaksia ja selkälihaksia, jos joku ei ole patistamassa mua vieressä. Mun pt-ohjelmaan toki kuuluu vatsat ja täytyy myöntää, että niistä tulee kyllä usein luistettua. Niinpä oon yrittänyt käydä pari kertaa viikkoon Coressa, jotta tämä luistaminen ei olisikaan varsinaista luistamista.

Bootyfit on myös tosi tehokas puolituntinen ja seuraavana päivänä tuntuu oikeasti tosi ihanalta kun lihakset kipeinä! Yleensä Coressa käytetään apuna painokiekkoja (toki ei ole pakollista) ja Bootyfitissä painotankoa. Toki ohjelmat vähän vaihtelee ohjaajan mukaan ja kaikissa ei lisäpainoa käytetä. Ite vaan tykkään, kun saa vähän lisää vastusta ja lisäpainon avulla huomaa kyllä oman kehittymisenkin! Viime viikolla jaksoin ekan kerran tehdä Bootyfitin painavemmalla tangolla ja olo oli aika voitokas!

Tuossapa oli noi mun vakkarit ryhmäliikunnat, mihin ainakin haluan viikon aikana mennä.Tosin aina ei koulujutuilta, bloggaamiselta ja bändiltä niille ryhmäliikunnoille kerkeä, vaikka esimerkiksi Corea ja Bootyfitiäkin on tarjolla useamman kerran viikossa. Silloin tällöin käyn Kuntoportilla myös kahvakuulassa, Stepissä, Zumba toningissa ja Spin Virtualissa.

Vaikka oonkin innostunut nyt salilla käymisestä ja tuntuu ihanalta, kun on ensimmäisen kerran oma saliohjelma, on ryhmäliikunnatkin mulle tosi tärkeitä. Tanssi on kivaa ja rentoa, ja muut saa mut tekemään sen treenin, mikä omaehtoisesti jäisi pois tai minkä luultavasti tekisin huonosti.

Aluksi jännitin ihan hirveästi ryhmäliikuntoihin menoa. Musta tuntu, että kaikki tuijottaa, enkä osaa tehdä mitään. Nyt oon huomannu, että se ei todellakaan mene niin. Kaikki keskittyy omiin tekemisiin ja kukaan ei siinä kerkeä katsoa, millaisilla painoilla teet tai miten teet. Mulla itselläni myös se ryhmäpaine auttaa suoriutumaan silti paremmin, esimerkiksi lankutuksessa. En vaan kehtaa lopettaa, ennenkun ohjaaja antaa luvan. Jos ite ottaisin aikaa, enpä varmana jaksais pinnistellä aina loppuun.

Kuntoportin ryhmäliikuntakalenterin näet muuten täältä ja tuolla on myös kuvaukset kaikista ryhmäliikuntatunneista. Seuraavana ryhmäliikunta-haastena olisi varmastikin Shapeen ja Pumppiin meno, niille kun en ole vielä uskaltautunut. Myös jooga kiinnostaisi kovasti!

Oon muuten huomannut, että mulle on kasvanut melkoinen liikuntavaatevalikoima!
Haluaisitteko, että teen liikuntakamoista teille esittelyä?

 
4 kommenttia :

 1. Liikuntakamoista esittely vois olla kiva, iteki on tullu ostettua viimeaikoina vaikka mitä! :) Kummasti sitä itekin on löytänyt liikunnan ilon varmaan ekaa kertaa moneen vuoteen, lenkkeilyn ja himatreenailun lisäks mukaan tuli nyt uiminen - en oo käyny uimassa varmaan kolmeen vuoteen hallissa, mutta viimeviikolla uskalsin! Ei niinkään muiden läsnäolo siellä / itsetunto (joka sekin on kyllä viime hallikerran noussut roimasti :D) oo haitannut, mutta oon pelänny ihoni puolesta. Kotipaikkakunnan hallivesi on niin kloorista, että tunnin altaassaolemisen jälkeen iho on kuivunut inhottavaan tahtiin mallia hilseileväksi - nykysen kotikaupungin uimahallissa tätä ongelmaa ei kuitenkaan yhen kerran perusteella oo esiintyny, jee! :) Innostuin jo tilaamaan itelleni uuden uimapuvun ja uimalasit vahvuuksilla, ilman laseja on aika myyrä olo ja lasit päässä uiminen jotenkin kauheen vaikeeta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi uiminen, sen oonkin unohtanut! Tuli ite käytyä lukioaikoina uimassa..Mihin se on jäänyt! Ja joo toi kloorivesi on kiva kuivalle iholle.:D Toisaalta kloori puhdistaa mutta kyllä sitä ite sais uida uinnin jälkeen rasvassa, jos meinaa näyttää ihmiseltä.

   Mistä tilasit uimapuvun? Tarvitsisin kanssa uuden, enkä oo löytänyt mitään kivoja..

   Poista
  2. Stadiumilta! Iha tommonen perusmalli, http://www.stadium.fi/urheilu/uinti/uimapuvut-bikinit/211289/head-w-solid-ultra?SelectedProductUUID=F_jCROinLfQAAAFH6RA9p9wG#.VOy3T_l_tNM , toivon sen toimivan hyvin uimahallissa pulikoidessa, kesäksi biitsille löytyy sitten bikinit mallia elloksen valikoima - jahka ensin tulisivat, toimitus siirtyi tämän kuun 25. pvästä huhtikuun lopulle :'D Budgetsport oli kanssa toinen paikka mistä kattelin noita uimapukuja :)

   Poista
  3. Okei! Bikineitä kattelin itekki tosiaa tuolta Ellokselta.:D Mutta just joku perusuimapuku ois kyllä tarpeen! Miks en oo tajunnu kattoo tuolta Stadiumista.:D

   Poista