perjantai 30. tammikuuta 2015

Minä (sydän) hammaskoruEilen oli siis se jännittävä päivä, kun uskaltauduin Cocodensin hammaslääkärin tuoliin ja otin hammaskorun. Hammaslääkärikammoisena pelkäsin hammaskorun laittoa, vaikka tiesinkin, ettei sen laittaminen satu. Toisaalta, monet kerrat hammaslääkärissä omia fiiliksiä on toppuuteltu ja sanottu ettei tämä satu ja toisin on käynyt. Onnekseni huomasin kuitenkin, että tämä toimenpide ei oikeasti satu!

Muutamat teistä halusivatkin tietää, miten hammaskoru laitetaan paikalleen ja nyt aionkin kertoa siitä hieman. Voin jo heti aluksi sanoa, että ei, hampaaseen ei porata reikää eikä koverreta korulle kuoppaa. Näin kuulema yleensä luullaan.


Ensiksi sain käteeni peilin ja käytiin hammaslääkärin kanssa yhdessä läpi se, mihin hampaaseen korun voisi laittaa. Kun hammas oli päätetty, katsottiin yhdessä mihin kohtaan koru kannattaisi kiinnittää. Ylemmäs vai alemmas, kummalle reunalle vai ihan keskelle. Korun paikkaa laitettaessa kannattaa ottaa hampaan muoto ja mahdollinen pieni vinous huomioon. Minullakin on hammas hieman vinossa, joten koruni tuli alas ja hieman enemmän oikealle reunalle.  Seuraavana saat päähäsi maailman päheimmät lasit!

Ensin hammas ja myöskin viereisiä hampaita puhdistettiin tahnalla. Tahna laitettiin hampaaseen, annettiin hetken olla ja huuhdeltiin pois.  Seuraavana hampaani etsattiin, eli kiilteen pintaa karhennettiin hapolla. Tämä ei kuitenkaan vahingoita hammasta pysyvästi, eli jos otat joskus hammaskorun pois, ei hampaasi näytä happohyökkäyksen kohteelta.Seuraavaksi hampaaseen laitetaan kiillesidos, eli pieni muovikerros, joka kovetetaan hampaan pintaan valolla. Tämä luo korulle ikäänkuin pohjan, sillä kiillesidoksen ansiosta korun kiinnitysmuovi kiinnittyy paremmin. Muovi on aluksi juoksevaa, mutta kovettuu siis kovaksi. Muovi on myös läpinäkyvää.

Tämän jälkeen koru kiinnitetään hampaaseen kiinnitysmuovilla. Käytössä oli pieni ns. liimatikku, johon koru otettiin. Korun takapintaan laitettiin kiinnitysmuovia ja koru laitettiin kiillesidoksen päälle. Kun koru oli aseteltu oikein ja hyvään asentoon, se kovetettiin valolla hampaaseen kiinni! Ja tadaa, hampaassani oli koru!

Hammaskoruja on todella paljon erilaisia ja esimerkiksi netistä löytyy niitä pilvin pimein. Itse tilasin koruni Cocodensin kautta. Otin pienen sydämen, jonka keskellä on kirkas kivi. Tässäpä kuvaa korusta.

Tykkään kyllä tästä korusta ihan hirveän paljon! Aluksi koru tuntuu hieman oudolta ja sitä tekee mieli tunnustella kielellä jatkuvasti! Hammaskorun laiton jälkeen ei tarvitse muuten rajoittaa mitään ruokatottumuksia tai muutenkaan poiketa normaaleista rutiineista. Hammaskorun laiton hintaa ja itse korun ja laiton combohintaa Cocodensillä pääsen muuten katsomaan täältä!

Ihanaa viikonlopun alkua!Postaus toteutettu yhteistyössä Cocodensin kanssa  


16 kommenttia :

 1. Olen hämmentynyt, kuinka kivalta paikalta sait tuon _hammaslääkärin_ kuulostamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hämmentynyt,kuinka kivaa siellä olikaan.:D Ehkä se seuraavassa poraus/muussa operaatiossa taas muistuu mieleen...:D

   Poista
  2. Mutta jos vähääkään kammoaa hammaslääkäreitä, niin tuota paikkaa kyllä suosittelen. Itseasiassa oon menossa sinne myös hammaskiven poistoon jossain vaiheessa..

   Poista
 2. Mulla olis kanssa haaveena hammaskoru, ehkä sitten täysi-ikäisyyden koittaessa.. :)

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! Ite oon halunnut kasvoihin lävistyksen, mutta nyt sitäkään ei tuu otettua.Tää käy ihan hyvin lävistyksestä!:)

   Poista
 3. On kyl tosi kiva!! :)
  Itsehän oon haaveillut kultahampaasta viimeset 10vuotta, mut juurikin hammaslääkärikammo estää ottamasta..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan tutkia eri paikkoja ja löytää semmonen kiva!:) En usko, et ite oisin missää muualla tuota pystyny ottaa.:D

   Poista
 4. Aiii miten ihana! Mie oon aivan älyttömän hammaslääkärikammoinen ja meen sinne vain sillon kun on ihan pakko! Eli yleensä just vasta sitten kun johonkin hampaaseen koskee niin paljon ettei saa nukutuksi :'D tuollainen koru ois kyllä tosi nätti eikä sen laitto varmasti koske, mutta se penkkiin istuminen on jotain aivan järkyttävän pelottavaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän niin ton tunteen.:D "Vihloo niin ettei mitään voi syödä, mutta ei mun vielä tartte hammaslääkäriin mennä.." :D Mulla ainaki pelkoa myös vähenti se, ku kävin jo etukäteen tutustumassa vähän paikkaan ja just juttelemassa Annen ja Helenan kanssa. Ei ollu sitä jännitystä sitten, että miltä siellä näyttää ja kuka tekee mulle ja mitä. Kannattaa käyä siis etukäteen jo tutustuu ja puhumassa pelosta. Mulla ainakin tää tyytyväisyys koruun makso sen vaivan ja nyt oon tyytyväinen, että voitin pelon! :3

   Poista
  2. Hahha! Miulla ihan sama, kolme iltaa jaksoin kuunnella sitä kipuu ja maata kylmäkalle poskella mutta sitten tuo mieheke pakotti menemään päivystykseen :'D varmaan meni hermo enemmän siihen miun ulinaan ku että ois käyny sääliksi! :DD

   Poista