keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ham-ham-ham-hammaskoru!

 Olen aina pelännyt lääkäreitä ja hammaslääkäreitä. Tiedättehän, kun hammaslääkäriaikaa stressaa etukäteen tai sitten koko ajan siirtää tarkastusaikaa. Kohta huomaatkin, että edellisestä hammaslääkärikäynnistä on aikaa viisi vuotta. Onneksi en ole ainut hammaslääkärikammoinen, mutta se ei ole kuitenkaan mikään syy laiminlyödä hampaiden hoitoa.

Tykkään hammaskoruista ihan hirmuisesti ja joskus muutama vuosi sitten päässäni villisti pohdiskelin, että haluaisin sellaisen. Tuohon aikaan idea tosiaankin oli villi, sillä vaikka kuinka hammaskorua teki mieli, en hammaslääkäripelon vuoksi sitä halunnut mennä ottamaan. Nyt homma on toisin.

Vähän aika sitten sanoin kyseisen asian ääneen: minä haluan hammaskorun. Ja halusin sen syntymäpäivälahjaksi Simolta. Ongelmana oli edelleen hammaslääkäripelko. Aloin etsiskelemään sopivaa paikkaa Jyväskylästä, jossa voisin korun laittaa ja josta ihmisillä olisi hyviä kokemuksia. Niinpä löysin Cocodensin.Cocodensin nettisivuilla ( siis täällä ) ensimmäisenä silmiin pisti teksti : "Viihtyisissä tiloissamme ei tarvitse jännittää". Aloin tutkia nettisivuja tarkemmin ja löysin, ainakin itselleni, mieluista tietoa. Cocodensin ideologiaksi voisikin sanoa asiakkaan palvelemisen juuri asiakkaan toiveiden ja esimerkiksi hammaslääkäripelon huomioon ottaen. Laitoin Cocodensin ihanille naisille, Annelle ja Helenalle sähköpostiviestiä pikimmiten.

Viestissä kerroin halustani ottaa hammaskoru, mutta samalla kerroin myös ultimaattisesta hammaslääkäripelosta. Sain vastauksen todella nopeasti ja sovimmekin jutteluajan Cocodensille heti samalle viikolle.

Tunnelma Cocodensin tiloissa on todellakin rauhallinen ja ensimmäisenä huomasin, ettei siellä haise hammaslääkärille! Ja sehän on vain hyvä juttu. Yleensä lääkäreissäkin se lääkäriaseman haju jo nostattaa sykettä! Sisustus oli kaunis. Ja lopulta huomasin, että täällähän on kaksi aivan mainiota naista töissä. Juttu lähti heti luistamaan ja pian unohdinkin istuvani hammaslääkärissä!

Puhuimme hammaskorun kiinnityksestä ja muutenkin koko operaatiosta. Avoimuus tiedon suhteen toi itselleni ainakin luottavaisen mielen. Pahinta hammaslääkärissä on se, kun suuhun työnnetään kymmenen eri letkua, eikä sinulla ole hajuakaan, mitä ihanalle purukalustollesi tehdään! Juttutuokion lopuksi varasimme minulle ajan hammaskorun kiinnitykseen. Tämä kyseinen operaatio tapahtuu huomenna!Huomisen operaation tarkoituksena on myös saada positiivinen hammaslääkärikokemus, jotta pelko hammaslääkäreitä kohtaan pikkuhiljaa laimenisi. Helenan ja Annen mukaan Cocodens onkin sellainen paikka, mihin yleensä pitkään hammaslääkäripelosta kärsivät hakeutuvat.. Itselleni ainakin tämä tieto toi myös luottavaisemman mielen, että tästä kyllä selvitään. Ehkä jopa hengissä.

Tällä hetkellä ajatukset on vähän sekaisin, johtuen myös siitä, että viime yönä oltiin keikalta Jyväskylässä kahden jälkeen. Nukkumaan alettiinkin sitten vasta kolmen maissa! (Postausta keikasta tulossa muuten viikonloppuna).

Pääasiassa jännittää. Mutta hyvällä tavalla. Pieniä perhosia on vatsassa mutta vain hieman pelottaa. Huomenna saan kauniin pienen yksityiskohdan hampaaseeni. Ja ehkäpä olen voittanut, edes osittain, oman pelkoni.


Tulen kertomaan teille perjantaina itse hammaskorun laitosta! 
Hihii,pitäkää peukkuja! Toteutettu yhteistyössä Cocodensin kanssa

6 kommenttia :

 1. Moooi! Osallistuit linkitä blogisi- postaukseen mun sivuilla ja pääsit top vitoseen! Mun blogissa olisi pieni esittely tästä aiheesta. :))

  VastaaPoista
 2. Juu tuo hammaslääkäri kammo on niin tuttua! Pienempänä ranppasin siellä joka kuukausi kun oli kaikkia ongelmia purukaluston kanssa.. Onneks enään ei tartte käydä niin useasti. Ja hammaskoru kuulostaa superilta, innolla odottaen perjantain postausta koska oon aina miettiny miten hammaskoru ylipäätään kiinnitetaan.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo toi kiinnittäminen oli mulle kans hämärän peitossa.:D Mutta huomenna postausta siitä sitten.:)

   Poista
 3. Käväisin sattumalta eilen Telakalla ja teillä olikin just keikka siellä! En ehtinyt kuunnella kauaa koska muu seurue siirtyi muualle, mutta sen mitä kuulin niin kuulosti ihan hirmu hyvältä, tykkäsin! :-) ps. laulat upeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon!:) Tosiaan tuolta Spotifysta löytyy meidän musaa enemmänkin. Ja katellaan, jos uuestaan Tampereelle päästäis soittamaan!:)

   Poista