perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulun taika

Jouluaaton ohjelma on ollut meillä aina sama. Tykätään joulun perinteistä ja niistä pyritäänkin pitämään kiinni. Aamulla heräiltiin hyvissä ajoin ja lähdettiin moikkaamaan Vanhaa Mummoa, 97v. Mummolla istuttiin hetki ja juotiin glögit. Tämän jälkeen mentiin kotiin ja syötiin riisipuuroa! Ennen,kun mummo asui vielä meillä, syötiin riisipuurot mummon puolella talosta. Puuron jälkeen hengailtiin, katsottiin televisiota ja muutenkin rentoiltiin.

Äiti, isi ja Fiinu lähtivät käymään hautausmaalle ja sovittiin, että nähdään kirkossa. Kolmen aikaan mentiinkin perinteiseen joulukirkkoon. Vaikka en yleensä tykkääkään käydä kirkossa, on joulukirkko eri juttu. Siellä on rauhallista ja kaunista. Yleensä käydään siis ensin kirkossa ja sitten koko porukalla hautausmaalla, mutta tänä vuonna nämä menikin vähän ristiin.

Kirkon jälkeen tultiin kotiin ja pistettiin sauna päälle. Joulusaunat saunottiin rauhassa ja sen jälkeen olikin jo hirveä nälkä..Niinpä käytiin joulupöytään ja syötiin masut täyteen. Itse en edelleenkään syö jouluruokaa, joten sain perinteisen kanaleivän.Nam!

Ruuan jälkeen eräs pikkuinen alkoi olla melko levoton pukkia odotellessa! Mutta tulihan se pukki sieltä ja toikin paljon lahjoja!

Pikkunen avasi lahjat ensin ja lähti kahdeksan maissa nukkumaan. Tämän jälkeen aikuiset avasi lahjat vuorotellen. Lahjani näittekin jo edellisessä postauksessa. Loppuilta sujui rauhallisesti syöden,syöden ja syöden. Itse taisin hipsiä nukkumaan yhdentoista maissa, että ihan niin hurja jouluaatto oli!


2 kommenttia :