sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Christmas Inspiration

Joulun alla kiire töissä,koulussa tai harrastuksissa on päätä huumaava joten joulumieli saattaa olla kadoksissa yhdellä jos toisellakin tallaajalla. Itse tunnustan tällä hetkellä kuuluvani heihin. Lumettomuus,kiire ja väsymys työntävät luotaan pienimmätkin jouluisat ajatukset joita pääkoppaan välillä eksyy. Niinpä päätin tehdä pienen Christmas Inspiration teille (ja itselleni), jotta jouluun valmistautuminen ja joulufiiliksen saaminen onnistuisi. Tässäpä siis pieniä vinkkejä joulumoodiin pääsemikseksi!Älä paketoi kiireessä, vaan ota muutama lahja kerrallaan. Panosta paketoimiseen ja esteettisyyteen! Näin joulusta tulee hitusen kauniimpi ja saat hyvän mielen kauniista paketista!

Viltin alle käpertyminen on lempparihommaa muutenkin talvella, mutta joulun aikaan erityisesti. Mene vaikkapa parvekkeelle lämpöisen viltin ja glögimukin kanssa. Katsele kaunista lumisadetta, tai vaihtoehtoisesti vesisadetta, hengittele syvään ja nautiskele!

Joululaulut ja musiikki virittävät hyvin tunnelmaan, joten musiikit tulille! Ja ainahan itsekin voi soittaa ja laulaa!

Fiilistä saa myös lapsuuden joulujen muistelusta. Pienenä kaikki oli niin paljon jännempää jouluna! Telkkarista alkoi tulla jouluohjelmia, jännitettiin sitä, saadaanko lahjoja vai ei. Joskus yritettiin kurkkia ikkunoista, josko tonttua näkyisi. Piirrettiin siskon kanssa aina myös sarjakuva meidän jouluaatosta. Tehtiin tarkat suunnitelmat, moneltako tehdään ja mitäkin, ettei jouluaatto menisi vain jännittäessä.


Piparkakut kuuluvat jouluun! Piparkakkujen valmistaikina on hyvää ja siitä on helppo pyöräyttää pari pellillistä maistuvia pipareita. Ei muutakun leipomaan! Ja tokihan sen taikinan voi itse tehdä jos osaa ja jaksaa.

Tee äitille,siskoille,veljille tai vaikka muutamalle kaverille jouluisa kortti tai jokin muu pieni askartelu. Tulee hyvä mieli, kun saa ilahduttaa muita yllätyslahjalla ja saa jotain konkreettista aikaiseksi!

Joulun pitää näkyä kotona, jotta voi päästä joulutunnelmaan. Virittele nyt siis viimeistään jouluvalot,pallot,kuuset,kranssit ja muut härpäkkeet esille! Minäkin hain pienen joulukuusen jo hyllyn päälle ja valot on asennettu!

Vaikka ennen joulua onkin paljon puuhasteltavaa ja tekemistä, muista myös välillä rauhoittua ja levätä. Ota omaa aikaa ja fiilistele vaikkapa niitä joululauluja tai (toivottavasti tulevaa) lumisadetta. Vartin päiväunet piristää kummasti ja sitten jaksaa taas touhuilla!

Pelataan kovilla panoksilla ja haastetaan kaikki aistit tuomaan joulutunnelmaa. Yksi tärkeä asia onkin tuoksut! Tuoksuuko joulu piparilta, tuoreelta havulta, joulukukkasilta,glögiltä vai luumuhillolta? Spraytuoksuja näkyy kauppojen hyllyllä, mutta nämä tuoksut voit tuottaa kotiisi myös luomuna ja näin voit myös luultavasti vähentää astmakohtauksen riskiä.. Joten jos joulu tuoksuu pipareilta, leivo pipareita! Jos havuilta, tuo pari havua (ne karistaa kyllä mutta..) sisälle! Ole luova!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille hyötyä
ja 
joulutunnelmaan pääseminen helpottui edes vähän!
Rauhallista sunnuntai-iltaa kaikille!

 


10 kommenttia :

 1. Näm vinkit jos mitkä saa joulufiilistä ilmaan! :) + ihanasti muokattu nuo kuvat!

  http://more-than-we.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos tuli jouluisa fiilis! Tuollasii hiutalereunuskuvia saa netin ilmaisohjelmalla,iPiccyllä aikaan!:) Muuten käytän Photoscapea.:)

   Poista
 2. Vaikka olen aina koittanut väittää muuta, niin kyllä se on pitänyt myöntää tässä viime vuosina, että se lumi (tai sen puuttuminen) kyllä vaikuttaa todella paljon joulumieleen! Täytynee seurata noita muita ohjeita ja katsoa, josko se joulumieli pian hiipisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei viime vuoden lumeton joulu toistu.. :/ Tiiä,pitäiskö ostaa joku lumitykki sitte varuilta.:D Toivotaan, että joulumieli valloittaa viimeistään aattona!

   Poista
 3. ai että... herkullisia kuvia ja ihanan persoonallinen blogi. Piti siis liittyä lukijaks.

  T. Tanja // http://pinksunsparkle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tervetuloa siis lukijaksi! Kiitos kehuista paljon!:)

   Poista
 4. Ai hitsi kun tuli jouluinen olo :D Vähän sapettaa nyt, ettei oo tullu omaan luukkuun luotua kovin jouluista tunnelmaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kerkee koristella ja laittaa joulua!:) Ja ihanaa, että tuli jouluisa olo!

   Poista
 5. VOII miten söpö blogi! Jotenkin tuli semmonen tui-fiilis :D ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! No ihanaa, oot ehkä eka kelle on tullu tui-fiilis! :D

   Poista