torstai 20. marraskuuta 2014

Vaatekaapin tilanpuute ja kuinka siitä selvitään

Rakastan nykyistä asuntoamme mielettömän paljon.Täällä on tilaa. Tai sanotaanko, että täällä on tilaa kaikelle muulle,paitsi vaatteille. Meillä on vaatehuone, mutta sen rekkitilan vie ulkovaatteet, sillä ulkovarastomme on noh,hieman arveluttavassa kunnossa. En halua hometta tai pieniä jyrsijöitä vaatteisiini,joten mieluummin uhraan vaatehuoneen varastotarkoitukseen.

Makuuhuoneessa on yksi kaappi. Kaapin vasen puoli on hyllyllinen kaappi jaoikea puoli on rekkikaappi. Homma varmasti toimisi, jos saisin koko vaatekaapin itselleni. Samassa taloudessa asuu kuitenkin mies, jonka vaatteet pitäisi saada mahdutettua johonkin järkevästi.

Vaaterekin ihanuudesta kerroinkin teille aikaisemmin täällä (klick), mutta kaikkia ongelmia ei vaaterekkikään ratkaissut. T-paitoja ja toppeja on hirvittävän rasittavaa ripustaa henkariin, joten taittelinkin ne kaappiin. Yksi hyllykkö on jaettu pitkähihaisille, t-paidoille ja topeille, joten tilaa ei vain yksinkertaisesti ollut! Aina piti möyhentää koko hyllyllinen vaatteita ylösalaisin, ennen kun löysin etsimäni. Ei näin! Homma otti pannuun,orava meni muuntajaan ja ne muumitkin karkas laaksosta. Tänä aamuna sain kuitenki loistoidean, joka on toivottavasti ratkaissut ongelmani lopullisesti! Tässä se tulee tadaaa!!
Kyllä näet aivan oikein, että kuvassa on vaaterekki. Liikuta simmujasi hiiitusen oikealle ja mitä näetkään! Hyllykön roikkumassa vaaterekistä!! Miksi, oi miksi en ole hokannut tätä aikaisemmin!

Kävipä niin, että tallustelin aamulla vaatehuoneeseen. Silmiini osui juurikin tuo hyllykkö (joita itseasiassa vaatehuoneessa on kaksi). Otettiin hyllyn kanssa pieni tuijotuskilpailu ja seuraavaksi siirsinkin sitä jo rekkiin.

 Järjestelin vaatteet rekkiin/hyllykköön seuraavasti: Rekissä roikkuu liivit, mekot,tunikat ja pitkähihaiset, joita käytän usein tai jotka ovat muutakin kun "perus"paitoja. Hyllykön kahdella ensimmäisellä hyllyllä on t-paidat, seuraavalla kahdella topit, sitten sisäkengät/korkkarit, seuraavalla paljon käytössä olevat legginsit ja sukkahousut, seuraavana shortsit ja alimmalla hameet.

Rekkiin ja hyllykköön pääsivät siis myös hieman erikoisemmat vaatteet, joita tulee pidettyä usein. Näin ne löytyvätkin helpommin! Vaatekaapissa on siis housut,alusvaatteet ja paidat,joita en käytä kovin usein (esimerkiksi työ t-paidat) tai paidat jotka eivät ole niin erikoisia. Ja huom, hyllykön hyllyt ovat nyt hitusen tyhjät, sillä pyykkiä ei ole tullut pestyä hirmuisen ahkeraan viimeaikoina..

Hyllykkö on todella kätevä rekin jatkona ja nyt vaatekaappikaan ei pursuile yli äyräiden!
Vaaterekki on Tokmannilta, mutta uusi on tulossa minulle Ikeasta. Ikeasta löytyy tyylikäs vaaterekki kahdeksalla eurolla ja tuollainen hyllykkö maksaa samasta liikkeestä kympin. Eli siis opiskelijabudjetille sopiva ratkaisu myös!

Toivottavasti postauksesta oli apua! :) 
Kuinka te olette ratkaisseen samantyypiset tilaongelmat?


3 kommenttia :

 1. Meidän vaatehuoneessa mun vaatteet vie 2/3 tilasta (ellei 3/4 osaa), eikä ne siltikään sinne mahtunu vaan lojus lattialla. Tajusin ettei tarvita kahta vaaterekkiä ja tein toiseen ikean avulla hyllykön :) nyt mahtuu kun vein ison osan vaatteista varastoon, menossa ens vuonna myyntiin pesun jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni!:) Meillä vaatehuone on jotenki jännä, siinä on yks rekkihylly ja pari hyllykköä sen yläpuolella. Sen sain pikkuremontilla jotenki järkevämmäksi, kun siellä on nyt hirveesti tilaa mikä ei ole käytössä.. Onneksi tuo vaaterekki nyt auttaa ja pikku hylly.:)

   Poista
 2. Meiltä kun ei löydy varsinaista vaatehuonetta, on tämä asia ollut esillä suhteellisen montakertaa :D Juuri tuollainen hyllykkö löytyykin jo kaapista, mutta siinä on minun kenkiä, niitä kun löytyyy paljon.. Onneksi on kuitenkin yksi huone joka oli ennen toimistona ja nyt vähän kuin vaatehuoneena kun sinne on hyllykköjä ja rekin pystynyt laittamaan.

  http://kirppisrotta.blogspot.fi/

  VastaaPoista