keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lähteä sait syksyn myötä

Olen vanha, tänään sen tajusin. Jäätiin nimittäin kaverin kanssa seisoskelemaan Harjun juurelle ja ihasteltiin ruskaa. Sitä,miten ihanaa se onkaan kun on vuodenajat.Ja mikä pahinta: löydettiin jokaisesta (jopa vihatuimmastakin) vuodenajasta niitä hyvä puolia. Sitten hoksattiin, että täähän on ihan mummojen hommaa ja lähdettiin häpeissämme kotiin.Huomenna ei ehkä katsota toisiamme silmiin vaan häpeillään omassa ylväässä yksinäisyydessä. Ei vaan, ehkä en vielä ala mummoilemaan. Oon vaan niin hirmu ihastuksissani tähän syksyyn.

Olen syksyrakastaja. Lapaset,pipot,tumput,maiharit,lehdet,värit,tuoksut,kynttilät,kuuma kaakao,tunnelmointi, uusin Coldplayn levy.. Täydellistä! Syksy jaksaa viehättää, ehkä senkin takia, että se on niin kovin lyhyt.

Viime viikolla ruskasta ollut vielä paljon mitään merkkejä,nyt lehdet on maassa. Ne hohtaa värejä. Ensi viikolla ne onkin jo pudonneet,muuttuneet kuiviksi ruskeiksi kasoiksi ja murustuu jalkojen alla.
Sitä seuraavalla viikolla tuleekin jo räntää..

Ehkä tämä on jotain suomalaista melankoliaa, kun luonnon kuoleminen hetkeksi on jotenkin muka kaunis prosessi. Mutta kyllähän se vain niin on, että kirpeät syyspäivät auringonvalossa ei olisi kauniita. Nämä kuvat otin muuten kaupunkiretkellä viime viikolla(ko?). Rakastan tuon ensimmäisen kuvan tunnelmaa ja varsinkin tuon taivaan väriä! Tästä jälkimmäisestä tuli mieleen lapsuuden yksi lempileffa: salainen puutarha.

Näiden kuvien ja postauksen myötä sanon jo mielessäni heipat syksylle. Mutta hei, vuoden päästähän me taas nähdään!

Onko täällä muita syksyrakastajia?


1 kommentti :

  1. Voin samaistuu ton viimesen kappaleen kahteen ekaan lauseeseen ♥ Rakastan syksyä ihan vaan sen värien, kuuman teen ja kynttilöiden takia :33

    VastaaPoista