maanantai 4. elokuuta 2014

Pientä pintaremonttia opiskelijan tapaan-pensseli käteen ja maalaamaan!

Puhuin tässä postauksessa meidän kylppäristä ja noista ah,niin ihanista vihreistä seinistä. Tuolloin tuntui, etten todellakaan jaksa niitä alkaa maalaamaan.Asuessa sitä vain huomaa,jos joku asia häiritsee. Ja minua häiritsi vihreät seinät. Pesuhuone näytti entistäkin pimeämmältä,rupuisemmalta ja likaiselta,johtuen suurelti osin noista seinistä. Vaikka tykkäsin sisustuksesta,jonka tuonne sain tehtyä,oli asialle silti tehtävä jotain.

Opiskelijana ei hirveän isoja muutoksia viitsi vuokrakämppään tehdä,mutta maalamalla saa kyllä pienellä vaivalla ihan uudenlaisen ilmeen. Kaikenlisäksi sain Tikkurilasta maalin yhteistyönä,joten se oli menoa. Eilen tyhjennettiin pesuhuone,vuorattiin kaakelit sanomalehdellä ja lattiat pahvilla,tela käteen ja menoksi. Ja kuinka ollakaan,löysin jopa pienen pintakäsittelijän itsestäni.En ollutkaan niin huono tollasissa pienissä remppajutuissa,kun luulin! Illalla meillä oli uusi ja uljas pesuhuone,josta tykkään ihan hirveästi. Se on jännittävää,kuinka vain pelkällä maalilla saa ihan uuden ilmeen aikaan. Eron näette näistä kuvista:

ENNEN


JÄLKEEN


Älkäätten välittäkö jälkeen-kuvan likaisista kaakeleista,ne on nyt jo pesty! Valitsin Tikkurilan maaleista sävyn Piazza, ja otin sen puolikiiltävänä. Valkoinen olisi ollut ehkä hankala pitää puhtaana ja nuo kiiltoasteet vaikuttavat myös puhtaana pitämisen helppouteen (Kuin myös värin kylläisyyteen).Ei hätää,jos kiiltoasteet eivät sano mitään,eivät ne mullekaan sanoneet! Tikkurilan sivuilla (klick) on hyvät opastukset asiaan,ja jos vielä joku epäilyttää,kannattaa kysyä myyjältä. 

Olin myös yllättynyt siitä,kuinka nopeasti maali kuivui ja kuinka riittoisaa se oli! Tuollainen 2.7l:n purkki riitti oikein mainiosti meidän pesuhuoneeseen.Maalattiin kaksi kertaa,eikä kyllä hirveästi säästelty ja tiukisteltu maalin kanssa. Maalia jäi vielä aika reilusti yli, joten saattaapi olla, että yksi keittiön valkoinen seinä (joka tosin on edellisen asukkaan jäljiltä täysin tomaattikastikkeessa),maalataan myös. Tänään maali oli jo täysin kuiva, ja pääsin jo sisustamaankin! Tässä pienen sisustuksen tuloksia:Vielä muutamia kuvia haluaisin tuohon kaapin oveen,mutta eiköhän aikanaan sitten tuota rojua tuonne kerry enempi.Tykkään myös vaihdella noita suihkuverhoja,saa nähdä milloin levyverho tekee paluun..

Tässäpä pieni sisustusvinkki siis sulle: maalaamalla paranee! Minä tykkään ainakin hirmuisesti meidän uudesta pesuhuoneesta! Mitäs mieltä te ootte?

Ajattelin myös ilahduttaa teitä elokuussa niin, että esittelen tämän kuun aikana koko meidän kämpän. Parveke ja pesuhuone siis jo esitelty,muut vielä jäljellä.Pysykää siis kuulolla!

Postaus toteutettu yhteistyössä Tikkurilan kanssa

3 kommenttia :

 1. Onpas silmiinpistävä tuo vihreä! Oliko se oikeesti ihan noin kirkas, liki neonvihreä, vai valehteleeko mun näyttö näin paljon? :D Se on kyllä yllättävää, miten ihan pienienkin juttujen maalaamisella tms. saa yleisilmeen ihan erilaiseks. Hieno lopputulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se melko kirkas vihreä on.:D Aamulla ekana ku meet vessaan tulee semmonen "OH MY EYES!!"-reaktio.:D Kiitos.:)

   Poista
 2. Itse oisin ehkä jättänyt yhden seinän vihreäksi, mutta valkoinen on kyllä aina paras asuntoa eteenpäin laittaessa :)

  VastaaPoista