Sivut

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Geisha-Cupcakes

En ole kovin innokas leipoja, mutta yksi bravuuri minulla on. Suklaamuffinssit nimittäin. Vai pitäisikö muodikkaasti sanoa muffinssin tilalla sana cupcake? Kuitenkin, muffinseja minä osaan leipoa. Tein eilen geisha-muffinseja (kuten joku instagramissa varmaan huomasikin) ja nyt päätin teille antaa tämän helpon ja hyvän reseptin.
 

Tarvitset:
 
Levyn suklaata (tässä tapauksessa Geishaa,kaksi levyä)
150g margariinia
1.5 dl sokeria
2 munaa
3.5dl vehnäjauhoja
2.5rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1.5dl maitoa
 
(Nämä muffinsit voit siis tehdä mistä suklaasta tahansa. Daim,pähkinä,minttukrokantti ja perus Fazerin sininen on testattu ja hyviksi havaittu.)
 
Aloita vaahdottamalla sokeri ja margariini. Lisää kananmunat yksitellen. Itse olen hurauttanut sähkövatkaimella taikinan tasaiseksi aina kananmunan laittamisen jälkeen.
 
Yhdistä tämän jälkeen kuiva-aineet ja sekoita se tasaiseksi. Kaakaojauhe (coco) meinaa ainakin jäädä hieman paakkuiseksi, joten yritä tehdä tästäkin niin tasainen kuin mahdollista.
 
Tämän jälkeen lisää kuiva-aineet taikinaan ja lisää maito. Maidon määrän voi katsoa taikinan koostumuksen mukaan. Taikinan olisi tarkoitus olla jämäkkää, mutta kuitenkin helposti käsiteltävää. Helposti käsiteltävällä tarkoitan sitä, että saat lusikalla helposti taikinan muffinssivuokaan.
 
Tämän jälkeen murenna suklaa erikokoisiksi palasiksi ja lisää se taikinaan. Tykkään itse tehdä eri kokoisia paloja: tällöin yksikään muffinsi ei ole samanlainen. On jännempää syödä, kun ei tiedä minkäkokoinen suklaapala muffinsissa on.:)
 
Kun olet sekoittanut suklaarouheen taikinaan, ota lusikat ja annostele taikina muffinsivuokiin.Kannattaa laittaa useampi vuoka päällekäin, etteivät muffinssit leviä uunissa yhdeksi laataksi. Tämän jälkeen paista muffinssit 225 asteessa, n. 10-15 min.
 
Tämän jälkeen voit hyvillä mielin nautiskella muffinsseja kahvin tai maidon kanssa!
 
Toivottavasti maistuu!
 
-Auroora-
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti