Sivut

maanantai 17. helmikuuta 2014

Opiskelijaystävällinen avokadopasta



 Hola!

Yksi lempiruuistani tällä hetkellä on ehdottomasti avokadopasta. Olenkin muutaman kerran sitä täällä hehkuttanut ja monet ovatkin kyselleet, mitenkä sitä tehdään. Niinpä päätin tehdä postauksen aiheesta. Tämä on ns. opiskelijaystävällinen avokadopasta. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi valkoviinin olen tästä ihan taloudellisista syistä jättänyt pois. Tämä on suht. halpa ja maailman nopein ja helpoin ruoka! Itse ainakin syön tätä kaksi tai kolmekin päivää..Vaikka joo,pitäisi syödä teon jälkeen heti pois, mutta minä en halua.Nih.

Spagetin,öljyn ja suolan tarkkaa määrää en ole laittanut,sillä jokainen itse voi suhteuttaa nämä omaan makuunsa ja nälkäänsä ja avokadojen määrään ja ja ja...

Tarvitset:

-kaksi avokadoa (keskikokoista/isoa) 2e
-spagettia (täysjyvää,pikaspagettia..mitä itse haluat)2-3e?
-valkosipulinkynsiä (makusi mukaan) 0.20e
-oliiviöljyä ei hintatieoa,mutta kyllähän sitä joka kodissa tarvitsee aina..
-suolaa  tätähän pitäisi olla joka kodissa? Jos ei ole,lainaa naapurilta
-mahdollinen juusto hinta riippuu,minkä merkkistä/mitä juustoa ostat. Mutta ilmankin
pärjää oikein mainiosti!

Vaihe 1
 Vaihe 1. Laita vesi kiehumaan. Lisää keitinveteen suolaa! Veden pitäisi maistua merivedeltä, joten suolaa saa lisätä melko reippaasti..

Vaihe 2. Odotellessasi, että vesi kiehuu ota avokadot kauniiseen pieneen käteesi, ja leikkaa keskeltä halki. Joudut kuitenkin vetämään osat irti toisistaan, ne ovat sitkeästi päättäneet pysyä yhdessä. 

Vaihe 2.



















Vaihe 3. Poista kivet avokadoista lusikan avulla. 

Vaihe 4. Tee pysty -ja vaakaviiltoja avokadojen puolikkaisiin. (Havainnollistava kuva alhaalla) Koverra palaset kippoon,kuppiin tai Ä_L_Y_T_T_Ö_M_Ä_N kätevään Tupperwarekuppiin.



















Vaihe 5. Laitteleppa spagetit kattilaan. Ja tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy siis koverretut avokadot. Tommosia palasia niistä tulee!

Vaihe 5

















Vaihe 6.  Sillä aikaa kun spagetit keittyvät, lisää avokadomöyhönnöksen sekaan valkosipulinkynsiä oman makusi mukaan. Itse olen käyttänyt semmoiset 2-3 kynttä,riippuen niiden koosta ja siitä,kuinka ison annoksen teen. Tämän jälkeen voit lorauttaa sekaan vähän öljyä.

Vaihe 6.
 Vaihe 7. Sitten seuraa homman muistettavin osuus.Ihan oikeasti. Se on se osuus,minkä aina tietyn ruuanlaitossa unohdat (tämän lisäksi mulla on esim.pizzan kanssa aina se ongelma, et unohdan laittaa pohjalle tomaattimurskan..) Ennenkun kaadat spageteista veden pois, ota pieneen mukiin keitinvettä talteen! Se nimittäin toimii ikäänkuin kastikkeena sitten pastalle..

Tässä vielä kaksi samanlaista kuvaa muistuttamaan teitä tuikitärkeästä vaiheesta nro.7!!!
Vaihe 8. Loppusuoralla mennään! Kaada siis spageteista vesi pois ja heivaa ne avokadoseoksen sekaan.Sekoita hyvin ja lorauta keitinvettä sinne sekaan oman maun mukaan. Eli jos tykkäät vetisestä niin heitä koko mukillinen, mutta jos et, pistä vain vähän makua antamaan. Loppusilauksena voit ripotella pastan päälle jotakin juustoa.Parmesaanijuusto on oiva, mutta ihan tavan juusto käy myös. Ja kyllä tätä kelpaa syödä ilman sitä juustoakin! 



Kuten jo sanoin,parastahan tämä on heti tekemisen jälkeen syötynä, mutta itse ainakin kaksi tai kolmekin päivää myöhemmin tätä vetelen. Kannattaa tosin katsoa se avokadon kunto siinä vaiheessa sitten..Niin ja muuten,muistakaa tarkistaa, että avokado on kypsää kun ostatte sen. Raaka avokado ruuassa maistuu ihan hirvittävältä.. 

Mistä sitten tietää, että se on kypsää? No siitä, että hellästi puristettaessa avokadon pinta antaa hieman periksi, olematta kuitenkaan löllö. Semmoinen kiinteä ja vähän pehmeä on hyvä! Toinen tapa on nypätä avokadon päästä pieni ruskea kanta pois.Jos kanta lähtee irti helposti ja sen alta näkyy vihreää, on avokado kypsä.



















Alkuperäinen resepti löytyy esim. TÄÄLTÄ. Kuten huomaatte,alunperin tässä on käytetty myös chiliä,limettiä,mustapippuria.. Minä en niin noista perusta, ja maistuu näinkin oikein mainiolta! Nyt vaan kokeilemaan ja tekemään omia variaatioita! Nams nams!


14 kommenttia:

  1. Mun on pitkään pitänyt kokeilla avokadopastaa, mutta se alkuperäinen resepti vaikuttaisi edellyttävän vähän turhan paljon hifistelyä. Tällä ohjeella on varmaan hyvä aloittaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,itekki ku ekan kerran tein tätä ni oli vähän et osaankohan.Mut sit ku karsin kaikki turhat pois ni tää kyllä käy näinkin tosi hyvin.:D Ja tästä on helppo sit varioida omanlainen resepti!

      Poista
  2. Aika outoa, onko pelkkä avokado riittävä pitämään nälkää tuollaisen vaalean pastan kansa? Hyvää varmaan kyllä, itse rakastan kovasti pastaruokia!

    http://emotytto.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin mulla pitää nälkää tosi hyvin!:) Riippuu tietenkin pitkälti ihmisestä. Ton kanssahan olis ihana tehdä joku salaatti vielä keventää tota ruokaa. Mutta kyllä minulle ihan tuo yks lautasellinen riittää pitkäksi aikaa!:)

      Poista
    2. Ja tokihan ton kanssa kävisi myös esim. kana,jos haluaa tuoda lisää ruokaisuutta!:)

      Poista
  3. avokadopasta on parasta! ihana blogi muutenkin, liityn lukijaksi :--)

    VastaaPoista
  4. Ahh, ihana ohje! En oo ikinä maistanu avokadoa, mutta tän takia voisin jopa maistaakkin!
    Sulla on ihan super ihanat hiukset ja oot tosi kaunis!
    Tosi kivan olonen blogi muutenkin :3

    http://iftheresafuture.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa maistaa,tää on vieläpä melko kivuton tutustuminen avokadoon! :D Ja kiitos paljon :3

      Poista
  5. Oi nam näyttää ihan sairaan hyvältä !:D
    http://juuustloooveeeit.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. rakastan tätä!! pitää itekki joskus kokeilla tehä ko oon vaan muitten tekemänä maistanu:-) ei varmaan ollu vaikeakkaan tehä!

    VastaaPoista
  7. Psst... vielä kun puristaa puolikkaan limen mehun mukaan, niin makunautinto on täydellinen. :) Vähän happoa!

    -Hamppi

    VastaaPoista
  8. Kiitos tästä simppelistä reseptistä! Tätä uskaltautuu kokeilemaan, vaikka se legendaarinen avokadopasta tuntuu vähän liian hienostelulta. :)

    VastaaPoista