perjantai 28. helmikuuta 2014

Kevyt kenttämeikki

Kevättä kohti mentäessä alan ainakin itse kyllästymään vahvaan ja raskaaseen meikkiin. Itse ainakin olen jättänyt arkimeikistä pienetkin rajaukset pois, ja siirtynyt ns.kevyempään kenttämeikkiin. Kenttämeikissä tärkeintä on meikkipohja! Liiat puuterit ja meikkivoiteet on karsittu pois, ja panostetaan korostuksiin. Tässä pieni tutorial/muuten vaan postaus siitä,miten teen kenttämeikin. Olkaapa hyvät!


Kuten huomaatte,olen vaihtanut meikkivoidepensselin meikkisieneen. Olen ennen ollut suuuuri meikkisienien vastustaja,mutta kuivalle iholla meikkisieni on paras. Kuivaa ihoa meikatessa pitäisi välttää vetäviä liikkeitä ja keskittyä enemmänkin meikin paineluun/tuputteluun. Sieni tekee tasaisen jäljen ja kyllä,ihoni näyttää paremmalta sienellä meikattuna. Toinen uusi tuote meikkipussissani on Rimmelin peitepuikko. Erittäin halpa (vajaa 7e) ja hyvä tuote! Suosittelen!

Alemmassa kuvassa vasemmalla on meikkaamaton ihoni. Kuten huomaa (paitsi että kuvassa ei näy edes niin hyvin!!Anteeksi!), iho on todella huonossa kunnossa. Loman epäsäännölliset nukkumisajat,lenkkeilymättömyys,aivan liiallinen herkkujen syönti ja baarireissut näkyvät naamassa heti. Otsassa on kuivuusfinnejä,samoin kuin leuassa. Lisäksi koko ihoni on ihottumalla ja posket ovat saaneet tästä osansa.

Mutta, kevyen kenttämeikin vaihe 1. Laita meikkivoidetta otsaan, leukaan ja silmien alle. Painele meikkisienellä meikkivoide tasaiseksi näille alueille. Muista laittaa meikkivoidetta vain alueille,joille sitä tarvitset.Poskiin ei välttämättä edes meikkivoidetta tarvitse.
Meikkivoiteen levittämisen jälkeen ota peitepuikko käteesi ja tee tosi päheet inkkarimaalaukset. Eli vaihe 2, vedä leukaan,otsaan ja silmien alle viivat.Nämä toimivat myös korostavassa mielessä. Häivytä reunat pois näkyvistä joko sormella tai pensselillä. Kuivaihoiset muistakaa välttää vetävää liikettä! Myös näpyt voi tässä vaiheessa peittää! Tämän jälkeen yleensä laitan myös kulmat mutta sitä teille ei varmaankaan tarvitse opastaa?


Sitten puuterin vuoro,eli vaihe 3. Itse olen ainakin ollut siinä mielessä toivoton puuterin käyttäjä, että olen käyttänyt sitä a.) liian paljon b.) liian paljon ja c.) liian paljon. Liika puuteri tekee jo valmiiksi kuivasta ihosta kuivemman näköisen, ja tietyllä tapaa tunkkaisen. Ota puuteria puuterihuiskuun, puhalla kerran huiskuun jotta liika puuteri lähtee pois ja töpötä puuteria VAIN sinne minne tarvitsee! Itse pistän otsaan,silmien alle ja leukaan. Muualle ei tarvitse. Puuterihan vain pitää meikin kiinni naamassa,sillä ei ole tarkoitus peittää mitään.


Sitten tulee mun lempparivaihe meikissä! Nimittäin korostusposkipunaaurinkopuuteri-vaihe,eli vaihe 4. Olen aivan rakastunut Avonin värittömiin korostuspuuterihelmiin! Pyöräytä meikkihuisku helmissä,puhalla ja laita sinne,mitä haluat korostaa. Itse laitan tätä poskipäille,hieman leukaan,nenänvarteen ja kulmien päälle.
Seuraavana otan joko poskipunaa,aurinkopuuteria tai bronzeria ja laitan sitä poskipäiden alle. Riippuu vähän tietenkin,laitanko poskipunaa vai haluanko luoda esimerkiksi aurinkopuuterilla efektin kapeammista poskista.


Yleensä jätän meikin tähän vaiheeseen ja lisään vain huulipunaa. Jos haluan panostaa ja aikaa riittää, otan H&M:n luomiväristä vaaleaa luomiväriä ja lisään sitä hieman kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan. Korostaa ja avartaa katsetta! Tämä siis vaihe 5.


Sitten viimeiseen eli vaiheeseen 6. Taivuta ripset ja lisää hieman ripsiväriä. Olen yleensä innokas ripsivärillä läträäjä, mutta kevyessä kenttämeikissä tämä ei ole niin välttämätöntä! Ja tadaa, meikki on valmis! Tämä on oikeasti todella nopea meikki tehdä, kuhan siihen rutinoituu!

Jos jäi kysyttävää niin kysykää ihmeessä! Kiinnostaisiko teitä muuten tutorial keväisemmästä bilemeikistä,vaikkapa videon muodossa?
8 kommenttia :

 1. Mun on nyt pakko kysyä, että mikä on kenttämeikki:D Noin meikaten tuli sulle kyllä kivan luonnollisen näköinen look!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no senkun osaisin selittää!:D Tavallaan voi lähteä kentälle=ihan minne vaan.:D Toi on jäänyt päähän,kun anoppi puhuu aina kevyestä kenttämeikistä.:D

   Poista
 2. Sulla on tosi ihana blogi! Ulkoasu on todella hyvännäköinen! Kuvat isoja ja selkeitä ja postaukset ajankohtaisia ja inspiroivia! Jatka samaan malliin <3 liityin lukijaks!

  ♥goldmine-elly.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei,kiitos ihan hirveästi!!!:) Mukava kuulla palautetta itse postausten aiheista ja siitä, että inspiroiko ne ketään.:D Kiitos lukijaksi liittymisestä <3

   Poista
 3. Oot ihan superkaunis ;__; Ja kiva nähä kerranki meikkipostauksessa ihan näitä normaalejakin kuvia ilman pohjameikkiä! Monesti tuppaa olemaan just näitä että luonnollinen meikki on jo tehty ja sit vaan siitä jatketaan, tulee huijattu fiilis niistä. Mutt ihanan aito meikkipostaus tää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää voi kiitos paljon. :3 Mua on kans ärsyttäny ihan sikana ku aina kaikissa meikkipostauksissa on teksti "pohjan teinkin jo valmiiksi.." Sillai että no miks.:D Ja kiitos kommentista,aitous on tärkeetä mulle,ni oli kiva kuulla näin.:)

   Poista
 4. Juttu yks, en nää sun meikkaamattomassa ihossa yhtään mitään vikaa! :D Oot niin luonnonkauniskin, oih! Juttu kaks, ootko ollu tyytyväinen tuohon manga mascaraan? :) Sain sellasen jokin aika sitten ja mietin että otanko omaan käyttöön vai lahjotanko etiäpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tykänny tosta ripsarista tosi paljon! Itseasiassa viime syksystä lähtien se on ollu mun lemppariripsari. Ainut miinus on se, että musta se kuivuu jotenki tosi nopeesti..Eihän se kallis oo ja näin,mut tuntuu et saa olla ostaa koko ajan uutta.. Ja oottelen kyllä malttamattomana että tosta tulee vedenkestävä versio!

   Mut oon siis pääsääntösesti tykänny!:)

   Poista