Sivut

perjantai 18. lokakuuta 2013

Talvivihaajat

Vihaan talvea.

Vihaan lumipalloja heitteleviä lapsia, vihaan pissajälkiä lumella, vihaan lumisadetta joka lässäyttää hiukset.Vihaan pukeutumista talvisin.Vihaan sitä, että näytän eskimolta toppavaatteissa. Vihaan sitä, kun kaupassa tulee aina liian kuuma. Ainiin, vihaan myös pimeyttä. On pimeää kun lähdet kouluun,on pimeää kun tulet koulusta.

Siskon kanssa tyylikkäinä. Hipun hame ja ihanat kirkkaanpunaiset saappaat ovat muuten kirpputorilöytöjä!

Myös liian kovat pakkaset ja ainainen liukastelu saattaa ärsyttää. Kun aamulla mittari näyttää -30 astetta, tekisi mieli vetää peitto korviin ja matkata pikajunalla Höyhensaarille. Ja entäs sitten, kun saat ruhosi ylös sängystä ja vedät lipat ulkoportailla. Siinä vaiheessa perussuomalaisen naisen suusta saattaa päästä perkele jos toinenkin.

Monet suomalaiset vihaavat talvea juuri näistä syistä. Onko "talviviha" opittua? Vaivummeko suureen pessimisti-tilaan vain  sen takia, että vanhempamme/kaverimme/kumppanimme kiroaa talvea jo juhannuksena? Vihaammeko talvea, koska niin vain kuuluu tehdä?

Minä sanon, että talvi on asennekysymys. Jospa kerrankin ottaisimme ylipositiivisen asenteen tulevaa vuodenaikaa kohtaan. Aloita jokainen aamu (silloinkin ku lunta tulee taivaan täydeltä ja mittari näyttää -30 astetta)  huutamalla iloisesti "VOI KUINKA IHANA TALVINEN SÄÄ!" Ehkäpä huijaat kroppaasi ja endorfiini alkaakin jyllätä kehossasi.

Kannattaa suhtautua talveen positiivisella asenteella. Silloin saatat huomata pissajälkien sijasta pienet kissantassun jäljet lumella, lumisade alkaa näyttää romanttiselta ja intoudut lumisotaan lapsien kanssa. Saatat innostua ostamaan söpöjä pipoja,hanskoja ja myssyjä.Niin ja pimeä ei haittaa, sillä silloin voit katsella tähtitaivasta. Ja osta kenkiisi niin sanotut talvirenkaat, ne sopivat muillekin, kuin mummoille. Ja jos vedät lipat, tee se tyylillä ja naura itsellesi.


-A-

Ps. kuvissa "Aarteet" postauksesta tutut laukku ja neuletakki! Ja anteeksi hieman huonolaatuiset kuvat..Enää muutama viikko...

6 kommenttia:

 1. Onpa paljon lunta, Helsingissä ei ole onneksi vielä.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja Jyväskylään on luvattu vielä aika paljon lumisateita viikonlopuksi..20cm pitäis kuulema AINAKI tulla.. o_0

   Poista
 2. Ihanan väriset hiukset sulla ja oon kateellinen tosta lumen määrästä! <3


  ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) ja kyllähän tota lunta tuli! harmi vaan ettei se taida pysyy.:(

  VastaaPoista
 4. Hehei! Ensin ajattelin, että voi eiiiiiii, miksi kirjoittelet näin negatiivisia - mutta oli sittenkin ylläripostaus ja hyvä sanoma tässä! :) Kehon huijaaminen pirteämmäksi on kyllä hyvä juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi!:) Hyvä,että tuli lopussa positiivinen yllätys! Kehoa on melko helppo huijata,myös tekohymy alkaa erittää endorfiiniä 5minuutin hymyilyn jälkeen.kannattaa kokeilla huonoina aamuina.:)

   Poista