Sivut

tiistai 15. lokakuuta 2013

Näin mä naamani maalaan

Tänään ei ole tapahtunut mitään ihmeellisempää, vaikka syysloma onkin. En malttanut kuitenkaan olla postaamatta, joten päätin tehdä postauksen siitä, miten meikkaan. Tämä postaus ei välttämättä tarjoa uutta ja mullistavaa tietoa meikkauksesta, mutta ehkäpä jonkinlaista tietoa meikeistä,pohjustusvoiteista, ripsarin laittamisesta tai huulipunista. Huomatkaa myös aivan älyttömän upeat paint-muokkaukset! Kyllä, olen ollut pienestä pitäen luova ja kovin hyvä piirtäjä! Ehkäpä aloitamme.

Pärstäimeni ennen meikkiä

1. Ennen meikkaamista kannattaa muistaa pestä kasvot. Itse käytän pesuun pelkkää vettä. Muistakaa kuivatessa, ettette vetele pyyhettä ympäri kasvoja, vaan taputtelette pyyhettä pärstäänne. Iho kiittää vanhempana tästä.

Kuten kuvasta näkyy, iho on melko huonossa kunnossa. (Siis huonossa kunnossa minun ihokseni.) Finnejä minulla harvemmin on ollut, mutta syyskuivuus iskee. Eilinen kloorivedessä läträäminen ei tehnyt iholle myöskään hyvää, se on täynnä kuivaa punaista näppyä..

2. Pohjustus.


Ensimmäisenä (vasemmalta katsottuna) on Aloe propolis creme. Eli kyseessä on Aloe Vera rasva. Tätä kannattaa käyttää hieman kuivaan ihoon, jos tarvitsee kosteutusta. Rasva kuivaa todella nopeasti iholla, joten meikkaamisen voi aloittaa heti. Rasva tuoksuu hieman savimaiselle, mutta ei liian voimakkaasti. Tämä myös kirvelee jos nahka on liian kuiva.

Toisena on Avonin pohjustusvoide. Oikein hyvä pohjustaessa syyskuivaa ihoa (käytin itse tätä tänään.). Riittoisa.

L'oreal Studio Secrets pohjustusvoide.( Yhteistyössä allergia -ja astmalititon kanssa, pisteet siitä!)  Hyvä käyttää todella kuivalle iholle. Itse käytän tuota lähinnä talvella, kun tarvitsen paksumpaa pohjustusta. Tekee pienen kerroksen ihoon, eikä kuivuus paista "suomumaisesti" läpi. Todella riittoisa. Tätä ei kannata kiireessä käyttää, sillä ihon pitää saada tottua voiteeseen hetken. Jos laitat liian nopeasti meikkivoiteen päälle,saattaa tulla raidallinen iho.


Levitä pohjustusvoidetta pieninä pisteitä ympäri kasvoja. Levitä voide tasaisesti koko kasvojen alueelle. Muista levittää erityisen hyvin nenänpieliin ja silmien ympärille, sillä niihin voi jäädä voidetta turhan paksusti.

3. Meikkivoiteen levitys


 Meikkivoiteena käytän L'oreal Parisin True Match-super-blendablea, sävy on N1-ivory. Ennen levitin meikkivoiteen sormilla ja see on hyvä tapa, jos ei tarvitse niin peittävää kerrosta meikkivoidetta. Tänään halusin kuivuutta vähän enemmän piiloon, joten käytin meikkisivellintä.


Laita meikkivoidetta kämmenselälle, ja ota siitä vähän kerrallaan voidetta meikkisiveltimeen. Ja eikun maalaamaan naamaa, kirjaimellisesti!


Kun olet maalannut naaman, kannattaa se käydä läpi kuitenkin sormella tasoittaen. Jos meikkisuti on yhtään likainen, se saattaa tehdä rantuja. Tarkista tässäkin kohtaa nenänpielet ja silmien ympärys, ettei jää liikaa meikkivoidetta juonteisiin!

4. Puuteri


Käytän puuterinani Maybellinen Fit me puuteria, sävy on 130, Buff Beige. Tykkään levittää puuterin siveltimellä, tällöin puuteria ei tule liikaa, ja lopputulos ei ole niin kuivan ja tunkkaisen näköinen.

Ah ihanasti sälekaihtimet tekee rantuja kasvoihin. Ps. Huomatkaa mikro taustalla!


5. Peitevoide/peitepuikko


Peitevoiteena käytän Max Factorin Pan Stickiä, sävy 12, True Beige.  On muuten maailman paras peitepuikko! Peittää varmasti, ja on t-o-d-e-l-l-a riittoisa! Levitän myös peitevoiteen pienipäisellä siveltimellä.

Hihi, näyttää ihan siltä kun tunkisin tota mun nenään!
Peitepuikolla/voiteella käyn yleensä läpi nenänpielet ja tumman silmänaluset. Sopii myös finnien yms. peittämiseen. Taputtele peitevoide sormilla tasaiseksi muun pohjustuksen kanssa. Ei oo kiva kulkee kylillä kun on läntikäs naama.On myös paljon eri ohjeita siitä, pitääkö peitepuikko pistää alimmaiseksi, meikkivoiteen jälkeen vai viimeisenä. Itse olen tullut siihen tulokseen, että se peittää parhaiten, kun laitat sen puuterin jälkeen. Puuteri pitää peitevoiteen paikallaan.

6. Kulmat


Kulmien laittamisessa käytän H&M:n kulmageeliä ja Rimmelin ruskeaa kulmakynää. Muotoile geelillä kulmat siihen muotoon, kun haluat ja vahvista kynällä. Itse tykkään paksummista kulmista, kuin ohuista viivoista. Kannatta myös antaa geelin kuivua hetken, ennenkun alat kynällä piirtelemään.

7.Luomiväri


Vakkariluomivärikseni on muodostunut Sheercoverin vaaleat luomivärit. Levitän vaaleaa nudeluomiväriä (tuota mikä on pensselin kohdalla) koko luomelle, myös kulmaluun alle. Liikkuvalle luomelle sen yläpuolella olevaa, hieman violettiin taittavaa luomiväriä.

8.Rajaukset


Tässä rajauskynät mitä käytän. Vasemmalla Avonin rajauskynä, johon olen kyllä melko pettynyt. Rajausjälki ei ole kovin vahvaa, eikä rajaus kestä kovin kauaa. Ei ole tullut käytettyä kovin montaa kertaa.

Keskellä Goshin rajausgeelikynä mikä nyt onkaan. Ja on paras rajausmömmö, mitä olen käyttänyt. Todella riittoisa ja tekee vahvan rajauksen. Rajauspää ei myöskään ole mikään lerpukka, joten rajaaminen tällä on todella helppoa.

Ja oikealla Rimmelin ruskea kulmakynä. Tätä yleensä käytän, jos meikkaan kouluun tai haluan hillitymmän rajauksen. Ruskea sävy + kynällä tehty rajaus takaavat pehmeämmän lopputuloksen. Tänään tein rajauksen kuitenkin Goshilla,jotta näette paremmin, miten rajaukseni teen.Aloitan rajauksen tekemisen aina silmän ulkokulmasta. Teen yleensä ns. kissarajauksen, ja yleensä tuon ulkonkulman rajaus vie kauiten, kun en meinaa osata päättää, millaiset viivat sinne haluan. Kissarajauksestahan on miljoona eri variaatiota, voi tehdä lyhyen rajauksen tai pitkän, paksuus voi vaihdella, voi tehdä pienen nuokun tai suoran rajauksen. Tänään päädyin melko ohueen rajaukseen.

Ulkokulmasta aloittamisessa on myös se hyvä puoli, että siinä on luonteva jatkaa rajausta kohti sisänurkkaa.


9. Ripsiväri


Rrrrrrrrrrrrakastan ostella erilaisia ripsivärejä, ja kokeilla niitä. Meikkipussissani on tälläkin hetkellä 7 eri ripsiväriä (puolet niistä on varmaan jo kuivuneet..), mutta näitä kahta käytän nykyisin eniten. Eli L'orealin Volume million lashes (excess) ja L'orealin Miss Manga, mega volume. Molemmat ovat todella hyviä ja soveltuvat mun ripsille. Koostumus on hyvä ja harja on myös hyvä levitykseen. Tänään käytin tuota million lashesiä.

Taivutan ripset (tätä ei varmaan tarvitse kellekkään opettaa?) ja eikun ripsiväriä lisäilemään!


Aloitan ripsivärin laittamisen ihan ripsien juuresta. Keskikohdan ripset meikkaan ylöspäin, sisänurkkaa kohti vedän harjaa kohti nenää, ja ulkonurkassa vedän harjaa enemmän kohti ohimoa. Siksak-liikkeellä saa helposti eroteltua ripset toisistaan, eikä paakkujakaan pääse niin helposti syntymään.

Tykkään lisäillä ripsiväriä melko monta kerrosta, mutta jokainen laittaa sen verran kun itse tahtoo.
Alaripsiin voi myös halutessaan lisäillä.

Täältä löytyy muuten tuohon Miss Manga ripsariin omat ohjeet, miten sitä kannattaa laittaa. Ei ehkä mitään mullistavaa tietoa, mutta kannattaa katsoa. Teen itse nimittäin aika samalla tavalla, niin tuossa ehkä osataan selittää se niin, että muutkin ymmärtävät..

10.  Poskipunat/helmet/korostus


Ylhäällä mustissa purkeissä on Avonilta tilatut heleyttävät helmet ja aurinkopuuterihelmet. Molemmat ovat todella hyviä tuotteita, ja niitä tulee (varsinkin kesällä) käytettyä melko paljon. Poskipunana tai korostustarkoituksessa jäävät ehkä vähän laimeiksi. Koko kasvoille levitettäessä tekee kauniin päivettyneen ilmeen. Kannattaa kokeilla!

Alhaalla vasemmalla on Lumenen Crystal Highlighter korostusposkipuuteriä ja oikealla on H&M:n perus poskipunaa. Tänään käytin tuota H&M:n punaa.

Ota siveltimeen hieman punaa, ja kopauta sivellintä lavuaarin/puuteripurkin reunaan, jotta liika puna karisee pois. Levitä korostuspuuteria/punaa poskiluulle, etene kohti ohimoa. Häivytä ylöspäin suuntautuvin liikkein.11. Viimeinen silaus, eli HUULIPUNA


Minulle tärkein meikki on huulipuna. Ilman tätä en tulisi toimeen. Yleensä kouluun laitan hieman puuteria ja huulipunaa. Huulipuna tekee meikatun illuusion, sillä katsojan huomio kiinnittyy punattuihin huuliin, eikä siihen pieneen finniin otsassa..

Huulipuna on Avonilta, ja sävy on Bronze treasure. Itse en ole koskaan ymmärtäny huultenrajauksen päälle, vaan vetelen huulipunaa huuliin niin että näkyy!

Jotkut huulipunat kuivattavat huulia melko paljon, joten kannattaa laittaa hieman huulirasvaa alle.
Huulipunan saa pysymään paremmin puuteroimalla huulet ennen huulipunan laittoa.


TADAA! Valmiita ollaan!


Nyt ymmärrän, miksi yleensä kaikki tekevät meikkiblogin videona..Haha!

Näin mä meikkaan! Onko teillä jotain tiettyjä meikkejä, joista ette voisi luopua? Entä mitkä ovat teidän meikkausrutiininne?

Kivaa tiistaita!

-A-

10 kommenttia:

 1. Oot nätti ja upee iho!! :-) Kiva blogi!
  http://iseeabiggerdreams.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Hauska huomata, miten eri tavalla meikkaat kuin minä. :D Teen suunnilleen kaiken eri tavalla. Mutta eipä kai meikkaamisessa voi olla oikeaa tai väärää tapaa. Se on pääasia, että itse saa sellaisen lopputuloksen kuin mitä halusikin! :)

  Tuo manga-ripsiväri naurattaa mua. :D Kaikkea ne keksivätkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkaaminen on kai vähän ku siivoominen, jokainen tekee sitä omalla tavallaan.:D

   Toi Manga-ripsari on kyllä ihan hauska, varsinkin kun siinä ei oo mitään mangaa oikeasti.:D Noh, kai se panda vetoo 12-vuotiaisiin tyttöihin...Ja muhun..;)

   Poista
 3. Ihanat sävyt tossa meikissä! Sopii tälleen syksyyn tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep!:) Oon nyt tykästyny kauheesti muutenki eri ruskeen/kuparin/kullan sävyihin! Esimerkiks H&M:llä on tosi ihania kahden ruskeen sävyn luomivärejä.

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus, kiitos vinkeistä:-)
  Hauskaa syyslomaa sulle!

  http://www.bySarina.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli apua!:) Hauskaa syyslomaa sinnekin!

   Poista
 5. Jännä! Tajusin että ite alotan rajaukset aina sisänurkasta, en oo koskaan tullu ajatelleeks asiaa sen tarkemmin. Toisia meikatessa alotan taas usein silmän keskikohdasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pakko alottaa aina tuolta ulkonurkasta,kun sen viivan tekemiseen menee kauiten aikaa jotenki.:D Ja pakkomielle saada ne ihan samanlaisiks!

   Se on muutenki tosi outoo,miten erilaisia meikkaustapoja ihmisillä on.

   Poista