tiistai 29. lokakuuta 2013

Keikkaihmistyypit


 Olen kierrellyt elämäni aikana paljon keikkoja ja olen itsekin keikkaillut melko paljon.

Olen aina tykännyt ihmisten seurailusta (siis en kulje niiden perässä ja stalkkaa, vaan tuijotan ja analysoin). Riippumatta keikasta, soitetusta musiikkigenrestä ja ympäristöstä, jokaisella keikalla on tietyt ihmistyypit. Iloksenne listasin nämä ihmistyypit ja tein heistä pienet kuvaukset.

1.Seilori
Seilailee koko keikan ajan lavan edustan ja keikkapaikan takaosan väliä, aivan kuin etsien jotakin. Ei yleensä ota kontaktia kehenkään. Harmiton ja hiljainen tapaus.

2.Kaikkien kaveri
Yleensä reippaasti yli 50-vuotias mieshenkilö. Nimi Seppo, Teppo, tai vaihtoehtoisesti häntä kutsutaan pelkällä sukunimellä. Kulkee sulavasti ihmismassassa ja jää juttelemaan jokaiselle, joka erehtyy ottamaan katsekontaktin.

Tulee sössöttämään Led Zeppelinin, Deep Purplen, Popedan tai Dingon parhaista vuosista. Tätä tehdessään hän tulee liian lähelle puhumaan ja ottaa luultavasti olkapäästä kiinni. Oikein innostuessaan saattaa heittää parit ilmakitarasoolot. Heittää kommenttia luultavasti myös poikaystäväsi pitkistä hiuksista. Jokseenkin harmiton tapaus, josta pääsee nopeasti eroon.

Tavataan usein coverbändien keikoilla. (Esim. Coversnake, Let's Eppelin yms.)

3.Iskuri
Iskuri on tehnyt vakaan päätöksen saada tänä iltana. Useimmiten rohkaisua on otettu enemmän kuin tarpeeksi. Yrittää iskeä systemaattisesti kaikkia naisia, ja joskus jopa vahingossa pitkätukkaisia miehiä. Mitä sitä nirsoilemaan? Iskurepliikkeinä toimivat aina takuuvarmat ”onks sun äiti simpukka ku sä oot tommonen helmi?” tai ”käytsä täällä usein?”.

Haaviin tarttuu huomattavasti vanhempi naishenkilö tai todella kovassa humalassa oleva tyttönen.

Tavataan kaikilla keikoilla.

4.Myöhästelijät
Keikka alkaa klo 23.00 ja paikalle saavutaan klo 23.15. Ja tietenkin halutaan eturiviin. Kyllähän sitä kyynärpää-tekniikalla mihin tahansa pääsee. Miksi pitäisi tulla ajoissa kun näinkin onnistuu?

5.Huutaja
Huutajat ovat hauskaa porukkaa. He huutavat ennen keikkaa, keikan aikana ja keikan jälkeen. Yleensä huutaja ei huuda edes mitään sanoja tai lauseita, vaan miehekkäästi suoraa huutoa. Joskus voit erottaa huudosta vokaalin ”AAAAA!”.

Kuka opettaisi huutajan sanomaan ”We want more!”? . Ois melkosen lyömätön kaveri kun encorea halutaan.

6.Teinifani
Teinifani fanittaa oikein kunnolla! Keikkapaikan ulkopuolelle leiriydytään kolme päivää ennen keikkaa. Mukana Mäkkärin ruokaa ja energiajuomaa. Fanaattinen kiljunta alkaa kun keikkapaikan ovet avataan klo 18.00, ja kestää koko keikan ajan ja sen jälkeenkin. Myös kaikille lavalla käyville roudareille kiljutaan,eihän sitä tiedä jos se nyt sattuis vaiks olee se mun ihq idoli jossai valeasussa.Ne on nii erinäkösii livenä ku telkkarissa. 

Yleensä teinifani tirauttaa myös pari kyyneltä kun näkee idolinsa. Tavataan Reckless Loven, Negativen, Robinin ja Cheekin keikoilla.

6.Nostalgiafani
40 vuoden rajapyykin jo kauan sitten ohittanut henkilö. Yleensä nostalgiafanit ovat naisia. Ollaan lähdetty tyttöporukalla muistelemaan nuoruusvuosia, ollaan hirveässä kännissä ja päällä on liian lyhyt minihame. Ängetään eturiviin niin, että teinifanit liiskautuvat.

Keikan jälkeen löydän retrofanin oksentamassa tai sammuneena vessasta. Hame korvissa tietenkin.

Tavataan esimerkiksi Popedan, (ennen) Hanoi Rocksin ja Dingon keikoilla.

8.Hifistelijät
Hifistelijä ei ole laumaeläin, siksi hän on tullut keikalle yksin. Valitsee syrjäisen paikan, josta näkee suoraan lavalle. Seisoo kädet puuskassa ja seuraa tarkkaavaisena lavan tapahtumia. Kun hifistelijä villiintyy, saattaa pieni hymynkare käydä kasvoilla. Päätä saatetaan myös hitusen nyökyttää. Analysoi keikkapaikan akustiikan, käytettävät soittovälineet ja soundit.

9.Muusikko
Muusikot liikkuvat laumassa. Ja muusikot haluavat eturiviin. Keikan ajan he tuijottavat keikalla soittavia muusikoita ja imevät kaiken tiedon/taidon mitä lavalta saavat. Esim. mitä soittotekniikkaa kitaristi käytti, mikä pedaali hänellä oli, entä plektra? Keikan jälkeen tämä kaikki informaatio analysoidaan ryhmässä.
Sen jälkeen kiltti muusikko kipittää kotiin ja alkaa harjoitella samaa soittotekniikkaa, kuin millä keikan kitaristi soitti.

10.Hyppijä
Hyppii yläpystyä koko keikan ajan, riippumatta kappaleesta. Yrittää saada muut mukanaolijat mosh pit:iin siinä kuitenkin onnistumatta. Tavataan kaikilla keikoilla. (Jopa Anna Puun!)

11.Hittifani
Se tyyppi, joka tietää kyseiseltä bändiltä/artistilta vain hittibiisit ja yleensä niistäkin vain kertosäkeen.
Tuntemiensa biisien aikana laulaa osaamaansa kohtaa kovalla äänellä ja tunteella. Muiden kappaleiden aikana onkin hyvä suunnata vessaan tai baaritiskille.

Parhaiten hittifanille toimii Pariisin Kevään Tämän kylän poikii-biisi (Kyllä, se on juuri se kappale jossa pääset laulamaan ”Hei hei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitäääääää”), Lauri Tähkä&Elonkerjuun Suudellaan tai nykyisin Cheekin Timantit on ikuisia. Toki hittifaneja löytyy jokaisesta musiikigenrestä ja jokaiselta artistilta tai bändiltä.


Tässäpä nämä 11-keikkaihmistyyppiä. Tästä voisi kehittää hauskan bingo tyyppisen pelin. Tulosta tämä postaus ja laita rasti keikkatyypin perään, kun bongaat sellaisen. Kun saat kaikki kohdat täyteen, voit hyvillä mielin ostaa itsellesi kaljan.

-A-

12 kommenttia :

 1. Tää oli tosi hauska postaus, tunnistin omiakin tuttuja monesta kohtaa :D oot aivan uskomattoman nätti ja ihania vaatteita ja koruja aiemmissa postauksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh,joo kaveripiirissä noita tyyppejä on.:) Voi kiitos paljon, tulipa hyvä mieli! :3 <3

   Poista
 2. :D SO. MUCH. WIN. IN. THIS. POST! :'D Aivan täyttä totta, noi pystyy bongaamaan melkeinpä jokaiselta keikalta!

  VastaaPoista
 3. haastan siut :) http://stooory-of-my-life.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti,mut mut on haastettu jo.:) Teen ton postauksen huomenna nimittäi.:) Kiitos kuitenkii!

   Poista
  2. aaokei:D no jos mie jätän silti tuon siun blogis osotteen miun blogiin nii ihmiset voi käyä kattoo sen?:)

   Poista
  3. Jep jätä vain!:) Saattaa vähän kestää nyt sittenki tuohon vastaaminen mutta maanantaina viimeistää.:)

   Poista
 4. Aivan ihana banneri ja muutenkin kivan oloinen blogi! :)

  itellformylife.blogspot.fi (:

  VastaaPoista
 5. Hahaha ::DD Totta turiset tässä listassa! Unohdit kuitenkin linssifanit, jotka keikalla kuvaa koko hiton keikan ajan. Keikka nähdään linssin takaa, tosi jännää! Ei voi heilua/laulaa biisin aikana koska nyt täytyy saada 934339394 kuvaa, joille naureskella myöhemmin "hehe kuinka paula vesalan ilme on tässäkin niin tyhmä". Myös "truefanit" jotka on saman artistin keikoilla käyneet about miljoona kertaa, tunkevat eturiviin väkisin,unohtavat käytöstavat ja riehuvat koska tämä pändi nimenomaan tarvitsee nyt näiltä tositosifaneilta menoa ja meininkiä eikä muu yleisö sitä osaa tuottaa,loilottaa biisejä ja katsovat muita säälivästi "siis luulex olevas joku fani,mä oon niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin suuri fani koska tää on mun 89 keikka tän bändin keikalla,joten suxi vittuun!"

  ps. Sun blogi on söpö ja JKL on mitä parhain paikka asua ! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AHahahaa totta tuo!:D Aiii vitsi melkeen pitäis lähtä keikkabingoon tässä joku ilta taas verestämään näitä muistoja.:D JKL on mitä parhain,olen kanssasi samaa mieltä. :3

   Poista