Sivut

lauantai 19. lokakuuta 2013

Duo Couple+biisi

Hei!

Kuvauksessa lupaan kirjoittaa musiikista ja sen tekemisestä, joten on aika esitellä teille Duo Couple.

Duo Couple on siis akustinen duo, missä laulan,soitan kitaraa,yritän soittaa rytmisoittimia,ölisen ja muuten vain keekoilen. Duo on ollut pystyssä syksystä 2011 asti. Erikoista duossa on se, että toinen osapuoli on oma rakas avokkini S.


S on soittanut kitaraa monia monia monia vuosia ja ollut monissa eri bändeissä ja musiikkiproduktioissa mukana. S valmistui viime keväänä muusikoksi, ja tällä hetkellä opiskelee musiikkipedagogiksi.
Minä taas olen aina laulanut ja harrastanut musiikkia myös. Bändeissa ja erilaisissa musiikkiproduktioissa on tullut oltua mukana.

Eräänä hirveän tylsänä sunnuntaipäivänä päätettiin tehdä laulu. Ihan vain sen takia, ettei ollut mitään tekemistä. Minä kaivelin pöytälaatikosta erään runon/tekstinpätkän ja aloimme tehdä siihen melodiaa. Yhtäkkiä meillä on valmis biisi. Joka oli-vaikka itse sanonkin- hyvä. Kappaleen nimeksi tuli "Paperilaivat".


Tästä koko duoilu lähti käyntiin. Tehtiin lisää biisejä, harjoiteltiin coverbiisejä, saatiin muutama keikka. Nyt muutamassa vuodessa omia biisejä on kertynyt yhden setin (n.45minuuttia) verran ja keikkoja on tullut-varsinkin tänä vuonna-heitettyä melko paljon. 


Seuraava etappimme on tehdä oma EP. 5 tai 6 kappaletta olisi tarkoitus laittaa levylle ja tottakai tehdä pieni markkinointi kiertue. Uusia tuulia ja näkyvyyttä duollemme on luvassa ensi vuonna, mutta valitettavasti en voi (vielä) asiasta kertoa enempää. 

Miten sitten musiikkiamme voisi kuvailla? No, se on akustista pop/folk/countrya. Pyrimme tuomaan kappaleeseen kauniin melodian,kauniit sanat ja tunnelman. Joskus keikoilla tunnelma herkistyy ja yleisössä itkee yksi jos toinenkin. 

Monet ovat sanoneet, etteivät voisi tehdä päivääkään töitä puolisonsa kanssa. En tiedä, olemmeko S:n kanssa vain harvinaisen samoilla linjoilla musiikin suhteen, mutta meillä homma toimii. En muista, että oltaisiin kertaakaan kinattu tai riidelty musiikista tai kappaleista. 

Kaikki kuvat on ottanut Andreas Hämäläinen http://www.flickr.com/photos/andreashamalainen

Ehkä se johtuu myös siitä, että työnjako on meillä melko selkeä. Minä teen tekstit, Simo lukee tekstin ja kehittelee jonkinlaiset raamit melodialle, minä tulen mukaan kehittämään melodiaa, yhdessä sovitetaan. 
On aivan uskomattoman hienoa työskennellä ihmisen kanssa, jolla on korvaa melodioille ja joka osaa oikeasti soittaa kitaraa,eikä vain rämpytellä sitä (niinkuin minä.).

Lopuksi haluan jakaa kanssanne meidän uusimman kappaleen "Muuttolinnut". Tämä äänitys on tehty kotona läppärin kanssa, joten laatu ei ole paras mahdollinen. Tästä saa vähän osviittaa kappaleistamme. 
Kappaleen voitte kuunnella TÄÄLTÄ

Nautinnollisia kuunteluhetkiä!

-A-

8 kommenttia: